Geurenspeciaalzaak incoming: Boudoir boutique gaat exclusieve parfums verkopen. Prijs: tussen de 100 en 300 euro

Lianne en Jill. En een paar van de merken die ze gaan verkopen.

Lianne en Jill. En een paar van de merken die ze gaan verkopen.

Geurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: Stad is straks een geurenspeciaalzaak rijker. City Spa aan de Carolieweg 26 verandert per 11 december in Boudoir boutique en gaat een bult exclusieve parfums verkopen. Met dikke merken als Carner, Bois 1920 en Philly&phill. Inclusief medewerker die jou van professioneel geuradvies voorziet.

Niche parfums, noemt mede-eigenaar Lianne de Haan ze. Dat wil zeggen: bijzondere geurtjes die je niet bij de Douglas of Ici Paris vindt. Niet-commerciële geuren. Geurtjes voor de echte geurliefhebber. Met (kostbare) ingrediënten die niet veel voorkomen, bijvoorbeeld. „Of geuren waar een bijzonder verhaal achter zit.”

Parfums tussen de 100 en 300 knaken

Nope, die geurtjes zijn niet goedkoop. Zo gaat dat vaak met ‘exclusief’ en ‘niche’. Ze kosten tussen de 100 en 300 euro, vertelt Lianne. „Je hebt ze nog wel duurder, van 600 euro. Maar die hebben wij nu in elk geval niet staan.” Geuren die verkocht worden zijn onder meer Carner, Bois 1920 en Philly&phill. „Dit zijn wel wat bekendere merken in de niche parfum-wereld.”

Advies op maat, met een wijntje d’r bij

In de winkel krijg je advies op maat, van een echte specialist. „Hij kijkt welke geur het beste bij je past. Zoet, fris, bloemig, houtgeur of een combinatie hiervan?” Het testen van zo’n geurtje gaat niet heel anders dan in de Douglas. Gewoon eem op zo’n wit papiertje spuiten. „Als de geur bevalt, doen we hem op. Dat is belangrijk om te testen, want de geur kan veranderen door de zuurtegraad van je huid.”

Oh ja, en helemaal niet onbelangrijk, dat advies op maat gaat onder het genot van een wijntje. Wat wil je nog meer! Of zoals studerend Groningen zal zeggen: Heerlie de peerlie!

Niet de enige plek in Gro

Lianne runt de toko met goede vriendin Jill Flokstra. „We zijn allebei helemaal gek van geuren. We gaan wel eens samen op vakantie, en dan zoeken we ons suf naar bijzondere geuren. Het is eigenlijk onze hobby, en daar maken we nu ook ons werk van.”

Boudoir boutique is overigens niet de enige plek in Grunn waar je dit soort geurtjes kunt kopen. Ook Skins en Riklis Karto zitten in de niche parfum-business. „Toch merkten wij dat onze klanten het moeilijk vonden om dit soort parfums te vinden. Daarom dachten wij: Groningen kan nog wel een plek gebruiken.”

Feestelijke opening

Zondag 11 december is de feestelijke opening van Boudoir boutique. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open. Er worden trouwens ook nog gewoon huid- en haarbehandelingen gegeven.