Gevaarlijke achtervolging (drie politievoertuigen geramd) eindigt in het Stadspark. Eén agent gewond

De politie doet onderzoek op de A7 bij Hoogkerk. Foto: Persbureau Meter

Melding van Wesley Bos, een 112-fotograaf om 0:45 uur: „Er is zojuist een achtervolging geweest. Grote kans dat die nu nog gaande is.”

Volgens Wesley gaat het vermoedelijk om een oude BMW coupé. „Hij werd vanaf het Hoendiep in de stad al achtervolgd en is op de afrit ter hoogte de Peizerbaan de N370 (Westelijke Ringweg - red.) klemgereden, maar wist weer te ontkomen. Op de laatste beelden die ik binnenkreeg, reed hij met een bloedgang het Stadspark in.”

Arrestatieteam


Drie kwartier later volgt een nieuw bericht van de persmuskiet: „De politiehelikopter en arrestatieteam zouden onderweg zijn en in de omgeving van Laan Corpus den Hoorn is hij voor het laatst gezien. De verdachte is zelfs mogelijk vuurwapengevaarlijk. Daarom is het Stadspark afgesloten en staan agenten in kogelwerende vesten paraat.”

Daarna houdt het contact met de 112-journalist op. Bij de woordvoering van de politie zijn ze, zo vertelde de medewerker vanochtend, bezig met een persbericht. Maar daar hoeven we niet op te wachten. Want de collega’s van Dvhn weten meer. Het zou gaan om een automobilist die om onduidelijke redenen ervandoor spurtte toen agenten hem wilde controleren.

Verdachte nog niet aangehouden

De bestuurder zou bij Hoogkerk spookrijdend de A7 op zijn gereden. Hij ramde zo twee politieauto’s en reed ook een motoragent aan. De motoragent raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De vluchtende automobilist stopte ter hoogte van het stadspark waar hij er te voet vandoor is gegaan. De politie heeft hem voor zover bekend nog niet kunnen aanhouden. Op de A7 is lange tijd onderzoek gedaan.

Inmiddels is meer info bekend. Kun je hier lezen .