Gevaarlijke achtervolging eindigt in crash op busbaan: 4 gastjes aangehouden, 1 vuurwapen gevonden

Daar lig je dan met je smoel op het asfalt. Het was wel spannend, maar niet echt fijn. Lekker voor ze. Eigen foto

Daar lig je dan met je smoel op het asfalt. Het was wel spannend, maar niet echt fijn. Lekker voor ze. Eigen foto

Op de busbaan achter het hoofdstation is rond kwart over drie zijn vier sujetten door de politie ingerekend. Dat ging er volgens een getuige niet zonder slag of stoot. „Er was vet veel politie.’

Op de bijgeleverde beelden is te zien dat een behoorlijke politiemacht handelend optreedt. Op een van de plaatjes liggen twee gasten geboeid met hun smoel op het asfalt van de busbaan naast het Emmaviaduct. De politieschoen in de rug zorgt ervoor dat ze geen kant op kunnen. Dan heb je het wel bont gemaakt. „Iets met drugs”, hoorde de tipgever. En: „Ze zijn kennelijk gebeukt door de politie.”

„Gevaarlijke achtervolging”

De woordvoerder van de politie bevestigt dat de politie inderdaad de auto van de verdachten heeft geramd. „We kregen een melding binnen over een auto die asociaal rijgedrag vertoonde op de A28 ter hoogte van Assen-Noord. Collega’s hebben de auto proberen te onderscheppen op het Julianaplein, maar de bestuurder negeerde het stopteken.”Daarop ontstond, volgens de woordvoerder, een achtervolging. „De bestuurder vertoonde daarin dermate gevaarlijk rijgedrag dat de agenten de inschatting hebben gemaakt om de achtervolging zo snel mogelijk te beëindigen. Dat is op de busbaan gelukt door ze licht te rammen. Daarbij raakte niemand gewond.”

Vuurwapen


Omdat in de auto een vuurwapen werd gevonden, zijn alle vier de inzittenden aangehouden. Het is nog niet bekend hoe oud ze zijn. Afgaande de foto’s gaat het om jonge gastjes, maar dat heeft de politie allemaal nog in onderzoek.