Gezocht: galbak die met gestolen pinpas van bejaarde dames in Grunn geld van de bank haalt

Update: de politie is dankzij de vele tips dermate ver gevorderd in het onderzoek dat we de foto’s offline halen. Want dat kan zorgen voor strafverminderings. Oude dames met een valse list beroven van de pinpas en daarna hun bankrekening leegroven: veel lager wordt het niet op de trap der beschaving. Daarom graag eem de aandacht voor deze galbak die op 22 en 24 augustus in Groningen en Ten Boer geld opnam met gestolen pinpassen.

De eerste diefstal was op 22 augustus 2022. Een 80-jarige vrouw uit Delfzijl werd benaderd door iemand die zich voordeed als medewerker van de helpdesk van de bank. Er zou fraude zijn gepleegd met twee rekeningen van gaar. Het slachtoffer gaf daarop van beide rekenings de passen en pincodes. Iets later werd in Ten Boer en bij een tankstation in Stad een flink bedrag gepind.

Iemand?

Twee dagen later sloeg het sujet opnieuw toe. Dit keer bij een 79-jarige vrouw uit Delfzijl. Gelukkig gaf zij alleen haar pinpas mee, zonder code. Maar desondanks lukte het om een veel knaken buit te maken. Van alle pintransacties zijn duidelijke beelden vrijgegeven omdat oom agent naarstig op zoek is naar dit stukje schuim der aarde. Die zoektocht geven we graag een duwtje.

Daarom: kent u deze lafbek, of ben je het zelf en heb je spijt nu je bakkes over internet gaat? Gaarne eem melden op Rademarkt. Bellen kan ook. Bijvoorbeeld naar de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Gebruikt u bij uw tip het zaaknummer 2022237045 (diefstal 1) of 2022234064 (diefstal 2).

Bedankt voor het lezen. Spreid het woord. Deel de foto’s. Internet, doe je werk. Lees hier meer !