Go Sharing is back in town! Nait met brommers, maar elektrische deelfietsen. Bolt volgt later deze maand

De twee nieuwe aanbieders van e-bikes in Groningen Foto: Gemeente Groningen / Henk Tammens Gemeente Groningen / Henk Tammens

Een jaar geleden was het over en sluiten voor Go Sharing in Groningen.<a href="https://www.sikkom.nl/farewell-go-sharing-de-felgroene-deelscooters-verdwijnen-uut-stad/" target="_blank" rel="noreferrer noopener"> Ze verloren toen hun vergunning voor straatparkeren</a> aan Felyx en Check. Toen beloofde het bedrijf al het er niet bij te laten zitten en wellicht terug te keren met e-bikes. Het bleek geen grootspraak. Sinds gisteren duiken groene elektrische fietsen van Go Sharing op in het straatbeeld.

Liefst 200 stuks zijn er verspreid over Stad terug te vinden. Die staan bij hubs als stations, scholen en fietsenstallingen in de binnenstad. Naast Go Sharing plaatst ook Bolt nog deze maand 200 elektrische barrels. Om gebruik te kunnen maken van de e-bikes dien je, net als bij de scooters, gebruik te maken van een app.

Tarieven Go Sharing

De e-bike moet je binnen een servicegebied te parkeren. Je kunt er per rit voor kiezen om je eigen risico aan het voertuig van 500 euro af te kopen. Dit doe je in de app en kost 0,08 cent bovenop de minuutprijs van 0,24 cent.