Godsamme: bezoekers en medewerkers van gaybar Dorothys belaagd, fysiek aangevallen en mishandeld

Foto van Google Straatkijk

Foto van Google Straatkijk

Het is afgelopen nacht duidelijk geworden waarom Pride hard nodig is. Na een fantastische dragshow zijn verschillende gasten en medewerkers van gaybar Dorothys aangevallen en mishandeld. Om pislink van te worden.

Op social media vertelt Dorothys wat er precies gebeurd is. En dat is meer dan schandalig. Het begon nog leuk met een „geweldige dragshow, de gasten hadden een toffe avond en wij ook.” Maar daarna gaat het grandioos mis als de bar om 2 uur de deuren sluit. „Alle gasten waren vertrokken behalve een paar die nog buiten stonden toen een stel jonge kerels voorbij liep die de bezoekers van Dorothys homofoob uitscholden. Daar werden ze door de medewerkers op aangesproken waarna een discussie ontstond.

Rende als een lafaard weg

Tijdens die discussie verscheen een andere vent die begon te filmen en ruzie schopte met de anderen. Vervolgens deed die knakker de telefoon uit en viel een vrouwelijke en mannelijke medewerker van de bar aan. „Hij sloeg ze allebei en beiden vielen op de grond. Vervolgens werd een andere aanwezige vol in het gezicht geslagen en gestompt door de klootzak. „Daarbij scheurde hij zijn lip.”

Eigenaar Andy zag het gebeuren en greep in, ook dat ontaarde in een gevecht dat een paar minuten aanhield. „Daarna rende de dader weg, zoals alle lafaards wegrennen.”

Een dag later doet alles pijn. De gezichten van de gasten en medewerkers van Dorothys. Ook hun moraal en ziel hebben klappen gekregen. Wan WTF. Gewoon in elkaar geramd worden omdat je anders geaard bent. Dat is in ieder geval waar de bar vanuit gaat. „Uiteindelijk is dit begonnen vanuit homofobie, als er geen homofobie was geweest, was dit niet gebeurd.”

Potdomme

Het stoom komt hier uit het toetsenbord. Zo kwaad. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn in Groningen zonder geïntimideerd of bedreigd te worden. Laat staan fysiek te worden belaagd. Dit is zo misselijkmakend, zo verschrikkelijk schunnig, dat woorden tekort schieten. Onder de aankondiging van Pride, het feest van de diversiteit waarin aandacht wordt gevraagd voor de kwetsbaarheid van deze mensen, vroegen veel mensen zich af waarom dat nou nodig is. Nou. Hierom dus.