Goed nieuws voor Randstad: eerste nachttrein naar Grunn vertrekt over twee weken

Foto van ANP. Bewerking door Sikkom in Paint ANP. Bewerking door Sikkom in Paint

Na lang soebatten is het eindelijk zover: op het traject Groningen - Schiphol gaat een nachttrein rijden. En wel vanaf 20 januari, blijkt nu de kaartverkoop is gestart.

Elke vrijdag- op zaterdagnacht rijdt Arriva (en dus niet NS) met de nachtboemel tussen Groningen en Schiphol. De trein vertrekt om 1:48 uur uit Groningen en klapt via Assen, Zwolle, Lelystad, Almere, Amsterdam-Zuid naar Schiphol waar die om 3:51 uur aankomt. Via dezelfde route rijdt de trein om 5:07 uur terug naar Groningen.

Groningen de koningen

Das mooi nieuws voor mensen die ‘s nachts vliegen. Of voor lui die graag een nachtje willen stappen in Amsterdam. Hoewel: de Groningse nacht is met de onbeperkte sluitingstijden daarvoor veel geschikter. In Amsterdam moeten kroegen uiterlijk om 4 uur dicht. Dan kun je in Groningen nog gerust beginnen aan een verse kroegentocht die tot ver voorbij het ochtendgloren duurt.

Naja. Het is een begin. En er zijn ook wat clubs in Amsterdam die de hele nacht door mogen. Die kunnen Groningers dus vanaf eind deze maand mooi bezoeken en dan om 5 uur kacheltjelam in de trein weer terug naar Stad. Of Amsterdammers kunnen na een nachtje hangen aan de toog na sluitingstijd de trein naar Grunn pakken om hier nog eem aan te sluiten in de polonaise. Kan ook.

Tickets


Een ticket voor de nachttrein kost 10 euro en is te koop via Glimble , de reisapp van Arriva. De reiziger kan de reis plannen in de app en ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend. Tickets voor de nachttrein zijn steeds vanaf een maand van te voren te boeken. Het ticket heeft een vaste prijs, ongeacht vanaf welk station een reiziger meereist. Let op: reizigers kunnen niet met de OV-chipkaart reizen omdat deze nachttrein onder een ander tarief valt.