Gratis muziek op Eurosonic. Check het ultieme overzicht van alle optredens

Eurosonic Noorderslag op de Grote Markt

Het festival Eurosonic Noorderslag is uitverkocht. Maar zoals ieder jaar zijn er weer heel veel gratis optredens te zien in het randprogramma. Kijk op deze kaart voor het ultieme overzicht van alle locaties en artiesten.

Om deze week van muziek te genieten in de binnenstad van Groningen heb je geen ESNS-bandje nodig. De randprogrammering brengt minstens zoveel bands en artiesten op de been. Precies weten wie wanneer waar speelt? Check het allemaal op deze interactieve kaart.

Alle showcases op een rij

Op de kaart staan (voor zover ik weet) alle optredens tijdens de officiële en onofficiële showcases van ESNS 2023. Ontbreekt er iets? Laat het weten .

Meer info? 3voor12Groningen heeft een geschreven overzicht van de evenementen. Daar staan ook de optredens in waar je met een (goedkoop) ticket van kan genieten. Hieronder een paar evenementen uitgelicht.

Eurosonic Air

ESNS is niet het festival van de ‘grote namen’. Uitzondering is het gratis open air festival op de Grote Markt. MEROL, Son Mieux, Weval, Blanks en Jungle By Night geven optredens. Er is plek voor meer dan 1500 mensen.

Altersonic (Penguin Showcases)

Het grootste gratis festival stond vroeger bekend als Altersonic. Tegenwoordig heet het Penguin Showcases. Het aanbod is er in elk geval niet minder om. Op 6 podia in de krochten van de Drie Gezusters zijn zo’n 300 optredens te zien.

Tips: De Never Mind The Hype!-showcase op woensdagavond in de Tikibar en vrijdagavond laat de dance-punk optredens van ‘T Vlaggenschip en Amazing Disco Freaks in de Draaibar. Wie zich graag laat verrassen zit hier de hele week goed.

Platosonic

Het gros van het randprogramma is ‘s avonds. Gelukkig is er overdag Platosonic in de platenzaak in de Oude Ebbingestraat en de Coffee Company ernaast. Verwacht korte, intieme optredens van artiesten die ook op het hoofdprogramma staan (handig als je er eentje niet in je planning weet te passen) en rising stars .

Excelsior Recordings en Sikkom

Samen met het grootste platenlabel van Nederland organiseren we in OHK drie dagen muziek, bier slobberen en pingpongen. Op het programma staan upcoming artiesten als Bob uit Zuid en Hallo Venray. Elk optreden is gratis te zien en wij zitten hier alle dagen te werken.