De Olijfboom opent tweede filiaal in Oosterstraat. "We trekken de afhaal en het eetgedeelte uit elkaar"

De Olijfboom opent hier een 'Greek canteen'.

De Olijfboom opent hier een 'Greek canteen'.

Voor voortreffelijk authentiek Grieks eten moet je al tien jaar bij De Olijfboom in de Steentilstraat zijn. De populaire zaak opent 10 januari een tweede filiaal in de Oosterstraat. De zaak in de Steentilstraat wordt een restaurant, terwijl die in de Oosterstraat een wat losser karakter krijgt. „Dat wordt een Greek canteen”, weet ontwerper Bjorn Eerkens van BeMedia.

Bjorn richt zich op het hele ontwerp van de twee zaken, waarbij eentje dus spiksplinternieuw is. De ander krijgt een opfrisbeurt.

Winkel en eetcafé scheiden

„Er gebeurden bij De Olijfboom eigenlijk twee dingen”, legt Bjorn uit. Hij doelt op de zogenoemde traiterie en de ouzerie. In de traiterie, een eetwinkel, kun je verse hapjes en gerechten afhalen. In de ouzerie, het eetcafé, kom je om te dineren. „Dat gaan ze uit elkaar trekken. De nieuwe zaak in de Oosterstraat wordt een Greek canteen. En de zaak in de Steentilstraat wordt een Greek cuisine.”

In de ene toko kun je bij wijze van spreken met een groepje vrienden neerstrijken, aan tafels met lange banken, voordat je de stad ingaat. En in de andere zaak kom je voor een romantisch diner voor twee. „Het restaurant wordt wat chiquer, en de opzet van de Griekse kantine is wat losser.”

De populaire pita-broodjes

Deze wens bestond al langer, weet Bjorn. Deels omdat de traiterie en de ouzerie elkaar toch wel wat in de weg zaten. Deels omdat er nu twee specifieke doelgroepen beter bediend kunnen worden. Zo zijn de Griekse pita broodjes van De Olijfboom razendpopulair onder studenten. Zo populair dat ze de vraag soms bijna niet aan konden. De Griekse kantine in de Oosterstraat kan hier straks mooi op focussen.

Qua looks beloven het twee prachtige zaken te worden. Hoe het er precies uit gaat zien? Bjorn begint geheimzinnig te lachen. „Laat ik het zo zeggen: De zaak heet niet voor niets Olijfboom. Maar ik kan niet teveel zeggen, het moet nog een beetje geheim blijven.”

Momenteel werken eigenaren Chryssa, Vasilis, Alexandra en Thanos met man en macht om de twee zaken spik en span te krijgen voor dinsdag 10 januari. „Er moet nog heel veel gebeuren, in heel korte tijd, maar het gaat vast en zeker lukken. Ze hebben zoveel vrienden, zoveel handjes, echt niet normaal. Heel erg leuk om te zien.”