GroenGeel plaatst hilarische vacature voor nieuwe voetballers: "Genoeg van de schoonfamilie op zaterdag?"

Wervingsposter van GroenGeel

Wervingsposter van GroenGeel

Zoals zoveel voetbalclubs zit GroenGeel een beetje verlegen om verse leden. Nou zijn er duizend manieren om nieuwe voetballers te werven, van dodelijk saaie tot erg leuke. GroenGeel kiest duidelijk voor de laatste optie met een hilarische vacature op social media.

Dat begint al bij de intro. Komt ‘ie: „Heb jij er genoeg van dat je op zaterdagmiddag meegesleept wordt naar de schoonfamilie of een meubelboulevard? Wil je ook graag bij de BBB (Bier en Bewegen Beweging). Ren je liever achter de bal aan dan achter de feiten? Dan zoeken we jou!”

Nu al zin om te voetballen bij GroenGeel

Zoals een vacature betaamt gaat het schrijven ook in op de precieze rol die ingevuld moet worden. „Als voetballer geef je leiding over een paar vierkante meter voetbalveld. Je hebt een coachende rol en geeft gevraagd en ongevraagd advies voor wie dichtbij genoeg staat om het te horen. Jouw skills zet je in om kwalitatief hoogwaardige aanvalsprojecten op te zetten. Samen met tien collega’s ben je in het veld verantwoordelijk voor het halen van de targets. De wekelijkse werkzaamheden betreffen voetballen, de bal overspelen naar iemand in hetzelfde shirt, dikke praatjes na de wedstrijd, onverantwoorde voeding, bier drinken en slap ouwehoeren. Per keer dat je een verhaal vertelt wint deze aan schoonheid.”

Uiteraard wordt ook stilgestaan bij wat de vereniging GroenGeel te bieden heeft. Hou je vast: „We staan bekend om onze gezelligheid, prachtige aftandse kantine, betaalbaar bier, betaalbare contributie en mooie feestjes.” En specifiek het zevende elftal waar de vacature voor is: „We spelen vijfde reserveklasse en stoten weinig stikstof uit omdat het een stadse competitie is. Ons team heeft evenveel Champions League-titels als Paris Saint Germain en Manchester City samen. [...] We bieden een wekelijkse ontsnapping aan het thuisfront, biertjes in de zon, 250 verlofdagen, een werkplek met prachtig uitzicht en kleurrijke werkkleding. Een teamgenoot heeft een knappe zus een andere een knappe moeder.”

Auteur van de vacature is Robert Molema. Hij meldt dat tot gisteravond nog geen aanmeldingen zijn binnengekomen. Jammer. Want: „Wij hadden een wachtlijst met spelers tot aan corona. Daarna niet meer. We horen het ook veel om ons heen dat teams stoppen omdat ze moeite hebben met spelers te vinden.”