Groningen krijgt echte Unox Nieuwjaarsduik

De jaarwisseling is een slopende aangelegenheid bij uitstek. Zowel het tanken op Oud, als het wakker worden op Nieuw, het is behoorlijk intens. Maar voor dames en heren met gigantische cojones komt er iets moois: een Unox-nieuwjaarsduik. Hoef je niet eens voor naar Scheveningen. 

Schijnt goed voor je te zijn: jezelf onderdompelen in pegelkoud H 2 O. Geeft dat vege lijf een dikke optetter, zodat ‘ie weet dat het kacheltje moet branden de rest van het jaar. Soort kickstart op 1 januari. Leuk en aardig, die zelfkastijding, maar alleen met een oranje muts op de bakkes en een bak snert na. Met worst. Dat sowieso.

Unox Nieuwjaarsduik Grunn

En hoezee, dat kan gewoon in Groningen. Bij de Hoornseplas komt weer een echte Unox Nieuwjaarsduik en daar is zelfs een goed doel aan gekoppeld: The Plastic Soup Foundation. Hoe toepasselijk. Het hele soepie wordt op de eerste dag van het jaar ook tof aangekleed met kunstwerken die met het thema ‘een schonere wereld’ te maken hebben.

Om iedereen eraan te herinneren dat we veeeeeeeeeeeulste veel plastic gebruiken. En dat daardoor hele eilanden meuk in de oceanen ontstaan waar dieren in verstrikt raken. Niet oké.

Muts en kop snert

Wel oké: een Unox-muts. Een van de meest klassieke kledingstukken in de geschiedenis van ons kikkerlandje. En die krijg je als je betaald meedoet. Kost je drie euro. Krijg je er zelfs een kop snert bij. Al dat rillen en koukleumen kost energie en die kilocalorieën kun je direct bijvullen met machtige erwtenbrij.

En leuk voor de skere lui onder ons: gratis meedoen zonder muts en snert kan ook.

Check het evenement ‘ Duik ‘m erin! ’ op Facebook om je aan te melden.