Groningen krijgt nieuwe falafeltent – ‘Vers, gezond en anders dan anders’

In de Oude Kijk in ’t Jatstraat komt een echte falafeltent. Niet van niveautje vreetschuur waar je ’s nachts na het stappen wat haalt, maar eentje die zelf alles maakt met verse producten.

Komt niet zomaar uit de lucht vallen, dit initiatief. Eigenaren Jesse en Daan verkopen hun lekkernijen namelijk al een aantal maanden op de markt. Vanuit een Falafel-Frituurfiets , welteverstaan. Elke dinsdag en vrijdag staan ze op de Vismarkt en dat loopt storm, vandaar de uitbreiding naar een vast adres. Hoewel: dat was eigenlijk vanaf het begin af aan al het plan.

Falafel

“Ja, het gaat lekker”, zegt Jesse. “Zelfs veel marktkooplui zijn vaste klant bij ons. Die zijn allang blij dat er wat anders wordt verkocht dan patat en vis.” Logisch ook. Vette meuk is soms wel lekker, maar een gezonder alternatief is meer dan welkom. Ook het gepeupel lijkt er zo over te denken, want niet zelden is de Arabische snack compleet uitverkocht.

Dus, straks naast de Falafel-Frituurfiets ook een restaurant? “Nou ja, restaurant, het wordt meer een lunchroom voor een gezonde, verse hap en dan anders dan anders, qua smaak”, legt de falafel-koning uit.

Jesse heeft zich laten inspireren door zijn tijd in Israël. Dat is ook aan de kaart van de nieuwe toko te zien: falafel, hummus, shakshuka, sabich en meer. “Alles wordt vegetarisch en veel ook veganistisch. Niet per se om een hype te volgen, meer vanwege de smaak.”

Groningers hartje falafel

Dat Groningers hierop zitten te wachten, is duidelijk. De fiets loopt als een trein en veel alternatieven zijn er niet. Hasret misschien. Al is dat niet een tent waarmee Jesse en Daan straks gaat concurreren. “Wij blijven open tot een uurtje of acht, serveren geen alcohol en richten ons op mensen die lekker en gezond willen lunchen. Plus afhaal, daar is het product uitermate geschikt voor.”

Op 1 januari willen ze los. Tot die tijd wordt er nog flink geklust en komt er een crowdfund-actie om de laatste pegels binnen te halen. En de Falafel-Frituurfiets? Die blijft gewoon. Mits het niet al te druk wordt in de Oude Kijk in ’t Jat, want Daan en Jesse willen alles zelf doen. Drukke bazen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de falafelfiets en het nieuwe restaurant? Check hun Facebookpagina . Wie wordt hier heel, maar dan ook heel erg blij van? Tag diegene in de comments op Facebook!