Groningse Carbagerunners hebben een groot probleem vol rode vlekken. Daarom: hulp gezocht

De bewuste auto

De Carbagerun is een prachtig avontuur: een ‘race’ door Europa met oudere en ‘goedkope’ auto’s. Stadjer Mark Bruggema doet dit jaar samen met twee vriendinnen mee. Ze zijn bijna helemaal klaar zelfs voor de bijzondere tocht van België naar Portugal. Boodschappen zijn gedaan, kussens en dekens liggen klaar en de auto is geregeld.

Dat had nog wel wat voeten in aarde. Want de auto mag niet veel duurder dan 500 euro zijn en niet jonger dan bouwjaar 2000. Maar het is de Groningers gelukt om een geschikte wagen op de kop te tikken: een degelijk Volvo stationbak. Slimme keuze, want Volvo’s kunnen heel wat kilometers wegtikken voor ze de brui eraan geven.

„Dit moet zo snel mogelijk veranderd worden”

Er is alleen één probleem: de Friese vlag is over de volledige breedte van de motorkap geschilderd, inclusief rode pompeblêden. „Daar kunnen wij als trotse Groningers eigenlijk niet mee gezien worden. We voelen ons geen Jelle, dus dit moet zo snel mogelijk veranderd worden”, appt Mark. Dat snappen wij heel goed en daarom delen we met alle liefde de oproep van de Groningse avonturiers:

„We zijn op zoek naar goede ideeën om deze auto om te bouwen naar een ambassadeur van Groningen in plaats van Friesland”, laat Mark weten. „Kunnen jullie de achterban vragen wat wij hiermee kunnen doen? Misschien is er een graffiti-artiest die de auto als canvas wil gebruiken. Alles is mogelijk, zolang het maar Groningen uitstraalt.”

Tegenprestatie

De Carbagerunners hebben geen zak met geld klaarliggen voor de oplossing, maar bieden wel wat anders aan. Mark: „Ik ben fotograaf en video-editer. Als tegenprestatie kan de kunstenaar mij een keer gratis inzetten voor een lading mooie foto’s of een goed filmpje.”

Heb je een idee? Laat het weten in de reacties of stuur ons een pb.