Groot snackbaronderzoek op basis van Google Reviews: beste patat van Stad haal je aan Astraat

De beste patat van Stad haal je gek genoeg bij een Friethuys. Afbeelding: Deliveroo Deliveroo

Patat in overvloed, maar waar haal of bestel je nu de beste? PR bureau Nobudget schraapte alle Google Reviews bij elkaar, gooide het in een formule en maakte voor iedere provincie een top-12. Nobudget wil op deze manier iedereen aanmoedigen om zijn of haar lokale snackbar wat vaker te bezoeken, zeker nu ze het zo moeilijk hebben door de hoge inkoop- en energieprijzen.

De lijst is bedoeld voor snackbars en cafetaria die als hoofdactiviteit friet en snacks aanbieden over de toonbank. Eetcafés, restaurants, brasserieën en kebabzaken zijn daarbij uitgesloten. Goed, tot zover de inleiding en administratie.

Patathuis

In provincie Groningen zijn maar liefst acht van de twaalf zaken in Stad te vinden. Op nummer één staat Groninger Friethuys. Ze zijn relatief nieuw, want openden in 2020, maar wel met een duidelijke visie: ‘passie voor het product en liefde voor kwaliteit’.

Het patathuis werkt zoveel mogelijk met regionale producten en werkt met uitsluitend duurzame, plantaardige frituurolie. Na gebruikt wordt dat dan verwerkt tot biobrandstof: dus geheel circulair.

Het betaalt zich uit in uitmuntende reviews, maar ze zijn niet de enige. Op twee een goede bekend: Koning . Wie kent ze niet. Helaas stoppen zij, aangezien de zaak te koop staat. Het brons is voor Koning’s Snacks, de frietwagen in Ulgersmaborg. Beste patatboer buiten Stad is Gewoon Brouk in Noordbroek.