Groots aftelmoment in centrum met TikTok Tammo, Lucas en Gea, The Vices, Inge van Calkar en o.a Wat Aans

Projecties op het stadhuis. Foto van Corné Sparidaens

Oud en nieuw wordt, zeker voor Groningse begrippen, groots gevierd in de binnenstad. Uiteraard in de vele kroegen, clubs en buurten. Maar dit jaar ook met een vol programma op de Grote Markt.

De Grote Markt is uiteraard het meest iconische plein van Groningen. De plek dus om te zijn. Zeker op oudjaarsavond, want dan pakt Grunn uit met een dik programma vol vertier en een heus aftelmoment naar het nieuwe jaar.

Gemeente pakt uit

Om alvast goed in de stemming te komen worden op het Stadhuis vanaf 27 december typisch Groningse beelden getoond. Geen idee welke, maar het stadhuis als filmdoek is bij voorbaat al nice. Op oudjaarsdag zelf gaat het echt los. Dat begint al om 17:00 uur. Mooi op tijd voor een stevige borrelsessie richting middernacht.

Wat volgt is een gevarieerd programma met cabaret, dans, poëzie en uiteraard muziek. En dat allemaal van Groningse bodem omdat deze stad barst van het talent. Zo treden onder andere (tromgeroffel) Lucas en Gea, The Vices, Inge van Calkar (die op dit moment erg hard gaat met haar nieuwe singel), Fred Goverde en Wat Aans op. Aan TikTok Tammo is het vervolgens de eer om nieuwjaarsdag in te luiden op het podium. Oh ja: Olaf Vos is spreekstalmeester van dienst.