Grootscheepse aanpak Herestraat op komst: entree moet andere aanblik en fietsenkelder krijgen

Verschillende panden in de Herestraat moeten een nieuw uiterlijk krijgen. Dat is de wens van de pandeigenaar. Credits: Filippo Bolognese Images

Wanneer je eraan gewend bent zie je bijna niet meer hoe afgrijselijk lelijk de entree van de Herestraat is. Die wordt gedomineerd door het C&A-gebouw. Een bouwsel waar ze in menig Oost-Europese buitenwijk jaloers op zouden zijn. Het is niet meer van deze tijd, vindt ook pandeigenaar Redevco. Meerdere gebouwen zijn in hun handen en allemaal zullen ze een metamorfose ondergaan.

Dat is te lezen bij RTV Noord , die tevens melding maakt van de wens om een fietsenkelder te creëren voor ten minste ‘honderden fietsen’. Het zou een mooie oplossing zijn voor de overlast die er nu is van geparkeerde fietsen rond het pand van de kledinggigant.

Eerste impressie

De regionale omroep meldt verder dat de plannen nog pril zijn en dat er ook nog officieel toestemming moet komen vanuit de gemeente. Op foto’s van Filippo Bolognese Images is een eerste impressie te zien. Over smaak valt natuurlijk altijd te twisten, maar dat het beter wordt dan de graftombe die er nu staat zullen velen het vast eens zijn. Niet alleen van buiten moet er veel veranderen, maar ook van binnen. Zo moeten de panden een stuk duurzamer worden. Win-win dus.