Grootste Vintage Kilo Sale van Europa komt naar Groningen

Foto van Vintage Kilo Sale

Vintagehipsters, linkse gasten en skere studenten opgelet! De grootste vintage kilo sale ooit komt naar Stad. En het is volgende week al.

Planten, Perzische kleding, sfeerverlichting en een dikke vette deejay. De kilo sale wordt een enorm evenement in de grootste zaal van de Suikerfabriek. Daniël Farag, van de organisatie, vertelt dat de Duitse pop-up shop Vinokilo groter is dan alle eerdere kilo shops ooit. ,, Ze zeiden zelf de grootste te zijn, dus toen ben ik een beetje research gaan doen. Toen vond ik inderdaad dat betrouwbare media dit ook zeiden. Het is anders dan voorgaande evenementen. Er waren een tijdje wat vintage sales, maar niet zo groot als dit. Wel echt leuk om kilo shops nieuw leven in te blazen.”

Shoppen zonder schuldgevoel

Daniël meldt dat de kilo sale werkt met goede leveranciers. Dus je kan kleding inslaan zonder de fast fashion te ondersteunen. Toch fijn om zonder schuldgevoel te winkelen. De kiloprijs is zo’n 40 tot 50 euro. Ze verwachten duizend man per dag. Om totale chaos te voorkomen moet je een tijdslot reserveren. Je hoeft binnen niet gehaast te winkelen hoor. Alleen op tijd binnen zijn!

Wil je korting? Dan kan je zelf ook oude kleren inleveren. Ze moeten natuurlijk wel schoon zijn en niet helemaal afgedragen. En het mag ook geen kledingstuk zijn van een fast fashion- merk.

Vintage Kilo Sale is op 3 en 4 december. Klikkerdeklik hier voor meer info.