Grote Markt krijgt nieuwe rode stenen. Asfalt rond het plein gaat ook verdwijnen

De oom van Rooie Rinus mag al een tijdje niet meer over Grote Markt broezn’ en dus kan het asfalt ook verdwijnen. Het is onderdeel van een groter plan waarbij het middelpunt van de binnenstad een metamorfose zal ondergaan. De vernieuwde Grote Markt krijgt rode met grijs gemengde stenen.

Toch gaat ’t allemaal nog wel eem duren. Er moet ook goed nagedacht worden. Zo zullen de grijzige natuurstenen die nu nog op de Grote Markt liggen en bijna honderd jaar oud zijn, opnieuw worden gebruikt. Daarmee wordt de waterpartij die nog wordt aangelegd omzoomd en ze komen ook te liggen op de plek waar zitbanken worden geplaatst.

Windroos van Bouma

De zogenoemde Windroos van Bouma, in het midden van het plein, wordt uitgegraven en verplaatst naar de oostzijde, om ietwat verhoogd opnieuw te worden gelegd op de plek waar groen wordt geplant. Sinds de zomer waren de vier verschillende kleuren steen op de Grote Markt te bewonderen. Niet om het volk te raadplegen, de gemeente heeft zelf een keuze gemaakt en vooral gekeken naar een paar technische eisen. Begin 2024 moet de vernieuwde Grote Markt klaar zijn.

Bron: Dagblad van het Noorden , waar je een uitgebreidere versie van dit artikel vindt.