Grunn nóg groener met opening Amsterdamse vega-toko ‘’SLA’’ in de Brugstraat

Hier komt SLA. Foto van Henry Hovinga

Hier komt SLA. Foto van Henry Hovinga

Naast een zondvloed aan burger- en koffietentjes, maakt ook de gezonde fastfoodbranche haar opmars in Groningen. Nu moet ook de Brugstraat aan de onontkoombare horeca-vergroening geloven. Randstedelijke Saladbar SLA brengt zijn gezond groen naar Stad.

Met hun gezonde wraps, salades, smoothies en andere Sonja Bakker-gekeurde gerechten hoopt Saladbar SLA Groningen een beetje groener te doen eten. Het pand in de Brugstraat wordt op het moment nog klaargestoomd voor de opening. Het moet er natuurlijk wel een beetje ecologisch verantwoord industrieel en minimalistisch uit komen te zien, zoals de voorjaarseditie van het Vtwonen magazine zeg maar. Geen zorgen, aan het aanzicht van het oude gebouw verandert niets. De plastische chirurgie wordt beperkt tot het interieur en moet zo rond half juli af zijn.

Groene voedings

Sinds 2013 zijn oprichters Nina en Jop al op een missie om mensen te leren en laten zien wat gezond eten doet met je lichaam, mentale gesteldheid en de natuur(lijk!). Dit doen ze door in hun saladbars een 100% vegetarisch en 80% biologisch menu aan te bieden. Dat is samen 180% en dus niet niks. Daarnaast gaan ze partnerschappen aan met andere groene, verantwoorde ondernemers zoals Upperbloom, een organisatie die staat voor het idee dat iedereen een eigen tuintje kan inrichten, zelfs in het stadscentrum. (Misschien moeten we hun even in contact brengen met onze lokale vrijheids-tuinier Louise )

Met als missie vergroening, zien ze bij SLA andere toko’s met een gelijkwaardig concept dan ook niet als concurrentie, maar collega’s. ‘’Iedereen die meewerkt aan een groenere toekomst krijgt van ons een warm hart toe’’, aldus Jop van franchising. Met een centrale keuken in Amsterdam worden de filialen elke dag voorzien van verse producten. De saladbar is bedoeld voor iedereen die van gezond, verantwoord eten houdt. Geen eierballen toegestaan dus.

Klik hier om alvast een indruk van de menu’s te krijgen.