Haddingerstraat door politie afgezet vanwege onderzoek naar bizarre schietpartij

Foto van Patrick Wind

Wie de Haddingestraat in wil klapp’n, stuit woensdag op een wegversperring. Er hangt een raadselachtige sfeer in de straat, waar onderzoek wordt gedaan. „Naar hoe het kan dat hier zoveel identieke verkeersborden staan?”, vraagt menigeen zich af. Maar dat is het niet. Er wordt een 3D-visualisatie gemaakt van de schietpartij op klaarlichte dag in juli waarbij een Friese man van 48 om het leven kwam en waarvan de beelden viraal gingen.

Publiek is deze ochtend niet welkom in de straat. Verkeersleiders staan als wachters aan weerszijden van de straat. Zij weten evenmin wat er precies gebeurt achter de zwarte schermen. ,,We weten alleen dat er nu niemand in mag’’, zegt een van hen. ,,Maar er is niks geheimzinnigs aan, het is alleen een politieonderzoek.’’

Schietpartij

De recherche maakt de Haddingestraat compleet na in 3D, om de schietpartij van afgelopen juli nog beter in kaart te kunnen brengen. Daar schoot de 25-jarige Jarich M. meerdere keren op een groep Friezen, die een vrijgezellenfeestje vierden in café ‘d Olle Grieze. Twee van hen raakten gewond en de 48-jarige André Tromp uit Leeuwarden werd fataal geraakt in zijn buik.

De visualisatie richt zich op de schootsvelden van M. toen hij het vuur opende, om juridisch te kunnen vaststellen in welk gevaar de Friezen verkeerden. Volgens het Openbaar Ministerie valt de schutter meerdere pogingen tot doodslag te verwijten. M.’s advocaat trekt dit in twijfel, omdat volgens hem niet vaststond wat hij precies raken kon.

Daarom dus onderzoek en de afzettings.

Lees meer op Dvhn.nl