Herestraat krijgt dikke facelift: C&A-pand wordt bruut gepimpt en 600 extra fietsenstallings

Zicht op het winkelpand in de Herestraat, inclusief de opgeknapte gevels links. Artist impression: Filippo Bolognese Images

Zicht op het winkelpand in de Herestraat, inclusief de opgeknapte gevels links. Artist impression: Filippo Bolognese Images

Het gebouw van de C&A in de Herestraat gaat op de schop. De begane grond en eerste etage blijven winkelruimte. De lagen daarboven worden appartementen. Oh ja, en in de kelder komt een fietsenstalling voor 600 fietsen.

Rond de jaarwisseling begint het: het C&A-gebouw krijgt een facelift. Je weet wel, dat pand op de hoek van de Herestraat dat lijkt alsof elke kant ontworpen is door een andere architect die alleen het eerste jaar van de opleiding heeft afgerond. Het gebouw krijgt een compleet ander aanzien, een stuk netter en meer sjiek.

2025 Is het klaar

En in de kelder komt een grote fietsenstalling. Winning, want vooral in de hoek van de binnenstad is een tekort aan stallingsplekken. De ingang komt aan het Zuiderdiep en er gaan ongeveer 600 fietsen in.

Het project gaat rond de jaarwisseling van start en gaat duren tot ergens in 2025.Volgens de eigenaar van het pand, Redevco, wordt de ruimte momenteel niet optimaal gebruikt. De begane grond en eerste verdieping blijven staan terwijl alles er boven de sloopkogel krijgt. Dit wordt vervolgens herbouwd met een duurzame en moderne look. Hiermee komt het eind van de Herestraat er een stuk groener uit te zien en heeft die cluster aan fietsen daar ook niets meer te zoeken.