Herres in de Herestraat. Grote groep jongeren zorgde voor overlast o.a. bij de McDonald's

Herres in de Herestraat. Grote groep jongeren zorgde voor overlast in de winkelstraat en bij de McDonald's

In de belangrijkste winkelstraat boven de rivieren was het gisteravond enige tijd onrustig. Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over een grote groep jongeren die overlast veroorzaakte.

Ook wij kregen meerdere meldings binnen. Zo viel het Joris en zijn vrienden gisteravond op dat het erg onrustig was in de stad. „Een aantal grote groepen jongeren werd door de politie steeds verderven. Iet na zes uur was het onrustig ter hoogte van de McDonald’s in de Herestraat en anderhalf uur later was het in dezelfde straat chaos met veel rennende jongeren.”

„Gast in de boeien geslagen”

Mart merkte ook op dat er wat aan de hand was ter hoogte van de McDonald’s iets na zes uur. Op zijn filmpje is te zien dat meerdere agenten in gesprek gaan met een lading jonge gastjes zowel op straat als in het fastfoodrestaurant. „Toen ik er langs liep, leek het niet heel erg onrustig. Maar later kwamen een politieauto en - busje eraan en werd de man, die in het filmpje tegen de winkel staat, in de handboeien geslagen door twee agenten in burgerkleding.”

Thijs Damstra, woordvoerder van de politie, bevestigt dat het inderdaad onrustig was in de Herestraat. „Tussen 18:00 en 19:30 uur kregen we verschillende meldingen over een grote groep van tientallen jongeren die voor overlast zorgde. Meerdere collega’s zijn ter plaatse geweest en hebben een gesprek aangeknoopt met de jongeren. Daarna keerde de rust terug en meer is er niet gebeurd.”