Holland Norway Lines vertrekt definitief uit de Eemshaven. Auf wiedersehen!

De MS Romantika. Foto: Corné Sparidaens

De MS Romantika. Foto: Corné Sparidaens

Rederij Holland Norway Lines (HNL) stopt vanaf midden april met uitvaren vanuit de Eemshaven naar Noorwegen. Dat nieuws komt niet als een verrassing na de vele decepties, misperen en mislukkingen de laatste weken en maanden.

De veerboot MS Romantika naar Kristiansand in Noorwegen wijkt voorlopig uit naar Cuxhaven in Duitsland, maar nog voor de zomer wil HNL definitief naar Emden verhuizen, zo meldt zij donderdagavond in een persbericht.

Holland Norway Lines maakt vrijdagmiddag in de Duitse havenstad details over de toekomst van de veerdienst bekend.

De rederij zegt in de afgelopen weken hard te hebben gezocht naar alternatieve havens ‘die reizigers regelmaat en voorspelbaarheid bieden en zo weer afvaarten garanderen’, zo meldt Holland Norway Lines in een korte mededeling.

Annuleringen

De overtocht werd vorig jaar april in gebruik genomen, met aanvankelijk met veel succes en volle boten. Maar in de laatste maanden werd de afvaart vanuit Eemshaven regelmatig geannuleerd, omdat er geen kade beschikbaar is voor de MS Romantika. Met ontevreden reacties van passagiers tot gevolg. Ook de afvaart van komende zaterdag is geannuleerd, evenals de minicruis die vandaag zou vertrekken.

De Eemshaven liet eerder weten dat de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij HNL ligt. Vanaf de eerste afspraken was duidelijk dat het voorrangsrecht voor de gedeelde kade tijdelijk was en dat ze z.sm. een eigen kade moesten bouwen. Dat heeft HNL, ondanks vele beloftes, nagelaten. Met alle gevolgen van dien.