Hondenloslooproute Plantsoen plots deels opgeheven. Hondenbezitters woest: 'Er blijft niets over in de stad'

Omwonenden klagen over geluidsoverlast van de blaffende viervoeter en het veldje achter Zondag wordt vernield. Foto: Corné Sparidaens

De hondenbelasting in Groningen is afgeschaft. Daar zijn hondenbezitters blij mee. Minder content zijn ze met het verdwijnen van een groot deel van het losloopgebied in het Noorderplantsoen. „Groningen is nog steeds een van de minst hondvriendelijke gemeentes van Nederland.”

Op 10 februari besloot het gemeentebestuur als donderslag bij heldere hemel een gedeelte van de loslooproute voor honden in het Noorderplantsoen op te heffen. Daar zijn veel hondenbezitters niet blij mee. Een aantal daarvan heeft daarom een petitie opgezet waarin ze pleiten voor een meer passende oplossing door het aangaan van de dialoog tussen alle partijen.

In de petitie worden aantal punten aangestipt met een mooi formeel schrijven, zoals dat hoort:

„Wij

hondeneigenaren, verdraagzame aan- en omwonenden en andere gebruikers van het plantsoen constateren

  • dat het college zonder goed onderzoek en goede hoor en wederhoor besloten heeft een gedeelte van de loslooproute in het Noorderplantsoen op te heffen.
  • Een grote groep gebruikers van het plantsoen voelt zich tevens niet vertegenwoordigt door de visie en conclusie van de Buurtvereniging die slechts een klein aantal standvastige klagers vertegenwoordigt,
  • Daardoor worden zij hierin onredelijk benadeeld.
  • Ondergetekenden willen graag participeren in het onderzoek voorafgaand aan het besluitvormingsproces en vanuit empathie en verdraagzaamheid samen komen tot goede oplossingen voor een gezond gedeeld gebruik van het Noorderplantsoen.

en verzoeken dit besluit terug te draaien en zich actief op te stellen bij het opzetten van dialoog tussen de verschillende partijen.”

De petitie is op moment van tikken bijna 260 keer ondertekend. Klikkerdeklik hier voor de petitie .