Honderden Donarfans op weg naar Leiden voor allesbepalende finalewedstrijd

Het is gezellig druk in de supportersbus. Fans zijn veelal in Donarblauw gehuld.

Het is gezellig druk in de supportersbus. Fans zijn veelal in Donarblauw gehuld.

Donar kan vanavond geschiedenis schrijven door als allereerste team óóit kampioen van België en Nederland te worden. Daarvoor moeten de basketballers met minimaal vier punten verschil winnen van ZZ Leiden. Donar zal in de Vijf Meihal vocaal ondersteund worden door naar verwachting honderden fans.

Rond 15:30 uur vertrok een afgeladen supportersbus van Martiniplaza naar het Westen des lands. Het is slechts een deel van de schare fans die vanavond opwachting zal maken in de laatste van twee finalewedstrijden. De Leidenaren wonnen afgelopen donderdag in een sfeervol Plaza met drie punten verschil: 72-75. Het team uit de Sleutelstad heeft dus een licht voordeel in de strijd om het kampioenschap in de BNXT-league.

Tweede prijs?

Mocht het Donar lukken om met minimaal vier punten verschil te winnen zal dat de tweede prijs dit seizoen betekenen. Eerder won de Groningse basketbaltrots al de beker. Het duel is inmiddels uitverkocht, dus in de auto naar Leiden springen heeft geen zin meer. Ziggo Sport zendt het duel live uit. Tip-off 20:00 uur, mocht je de verrichtingen van coach Matthew Otten en zijn jongens willen volgen.