In Stad wappert de regenboogvlag als steun voor Dorothys. Maar in Beijum is die gesloopt

De regenboogvlag aan het provinciehuis. Foto van provincie Grunn

De regenboogvlag aan het provinciehuis. Foto van provincie Grunn

Op het stadhuis en hoofdkwartier van de provincie wappert fier de regenboogvlag. Steun voor wat de medewerkers van gaybar Dorothys is overkomen, melden burgemeester Koen Schuiling en gedeputeerde Tjeerd van Dekken. Tegelijkertijd komt een mailtje binnen dat in Beijum vannacht een regenboogvlag is gesloopt.

Een week geleden wordt de regenboogvlag van COC Eindhoven door een groep hooligans van de gevel gejat. Diezelfde nacht worden medewerkers van Dorothys na een te gekke dragqueenshow, mishandeld op het terras. Treurig. Bijzonder treurig zelfs . Reden voor COC Nederland, de belangenorganisatie van lhbti’ers, een oproep te delen om vandaag de regenboogvlag te hijse n.

Steun

Dat is niet de reden voor de gemeente en provincie om de vlag te hijsen, dat wilde men sowieso al doen vanwege Dorothys. Ook voor Elze uit Beijum was de oproep niet de reden om de regenboogvlag aan zijn woning te hangen. Die wappert sinds februari constant om steun te betuigen aan de kwetsbare diversiteit.

Nou ja, constant. „Ik las het artikel over de regenboogvlag van Debbie en Martijn in Beijum, die in anderhalve maand drie keer was vernield , en besloot toen om mijn vlag ook op te hangen. Vijf weken geleden werd die van mij voor het eerst gesloopt. Vanochtend kwam ik erachter dat de vlag er weer was afgerukt. En dat op deze dag.”