Incoming: Mountainbike Skillspark Grunn: 'Veel hoogteverschillen, jumps, haarspeldbochten, alles'

De bouw van het mountainbikepark kan beginnen. Foto: Geert Job Sevink

Langs het Eemskanaal richting Meerstad wordt de komende maanden een mountainbike skillspark aangelegd. Daar is afgelopen vrijdag officieel het startsein voor gegeven.

Het mountainbike park is een initiatief van enthousiaste Groningse bergfietsers die iets misten. Want geen groter verdriet, geen groter pijn, dan verfijnde mountainbiker in Groningen te zijn. Het biken lukt nog wel. De mountains zijn het grootste probleem. Maar daar komt dus verandering in.

„Mountainbike Park wens van grote groep Stadjers”

Mountainbike Skillspark Meerstad (dat wordt de officiële naam) wordt, volgens de belofte, een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels. Wethouder Inge Jongman is in haar nopjes: „Ik ben blij dat er na jaren nu een geschikte locatie is gevonden en dat we kunnen beginnen met de aanleg. Met dit park komen we tegemoet aan de wens van een grote groep inwoners van de gemeente.”

Voor beginners, gevorderden en BMX

Patrick Jansen van Track & Trails zorgt voor de aanleg. Op Dvhn.nl geeft hij alvast een kijkje in de nabije toekomst: „Er komt één basispad te liggen met zoveel mogelijk hoogteverschillen. Die zijn geschikt voor beginners en kinderen.” Gevorderde mountainbikers kunnen van het basispad af. Op de zijpaadjes komen ze uitdagingen tegen zoals stenen in het pad en scherpe bochten. „Hier kunnen ze hun techniek trainen.”

Ook Orlando Haak (40) van indoorskatepark Colosseum in Stad doet in de krant zijn zegje. In de toekomst hoopt hij lessen te geven op deze baan voor BMX. „Ik begreep dat er veel jumps gaan komen. Die zijn perfect voor de BMX”, zegt hij.

Daar ongeveer

Het park wordt aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aan te leggen Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad). De verwachting is dat het park rond de zomer klaar is en de komende tien jaar gebruikt kan worden.