Jawel jawel! Lionel Richie staat op Stadspark Live 2023. Net als Anouk, Gregory Porter en Son Mieux

Lionel komt naar Grunn!

Lionel komt naar Grunn!

Er werd de afgelopen dagen flink gespeculeerd over de line up van Stadspark Live 2023. In Stad doken festivalposters op met de tekst ‘Is it me you’re looking for’ en ‘R U Kiddin Me’? Liedjes van Lionel Richie en Anouk. Zouden ze naar Grunn komen? Yes, maakt de festivalorganisatie vandaag bekend.

Naast Richie en Anouk komen ook Gregory Porter en Son Mieux naar het Stadspark. Daarmee is het programma nog niet compleet. De festivalorganisatie maakt binnenkort nóg twee namen bekend.

Het festival vindt plaats op zondag 18 juni.

Richie

Zanger en viervoudig Grammy-winnaar Lionel Richie brak in de jaren 70 met de soulformatie The Commodores wereldwijd door. In 1982 verliet hij de groep en startte een solocarrière, waarmee hij binnen een paar jaar uitgroeide tot een van de meest succesvolle popartiesten aller tijden.

Anouk

Al ruim 25 jaar behoort Anouk tot de koplopers van de muzikale eredivisie in ons land. Een periode waarin de inmiddels 47-jarige Haagse zangeres steeds weer verrassend voor de dag kwam. Drie jaar geleden speelde Anouk op de eerste editie van Stadspark Live, nu is ze terug.

Porter

Soulzanger Gregory Porter is al jaren kind aan huis in Nederland, dankzij optredens op North Sea Jazz, Lowlands en in de tuin van Paleis Soestdijk. Optredens van Porter – een ware crooner – zijn vermaard om de vreugdevolle soul, de soms avontuurlijke jazz, veel piano en blazers en natuurlijk zijn machtige strot.

Son Mieux

Festivalgangers konden afgelopen jaar onmogelijk om Son Mieux heen, vooral dankzij hun nummer 1-hit Multicolor: wekenlang de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. De Haagse band haalde Nederland letterlijk uit de coronacrisis: bij hun vrolijke en opzwepende dansbare pop met disco-invloeden kan je onmogelijk stil blijven zitten.

Dat belooft al met al weer een lekker festivalzomertje te worden: drie weken na Stadpark Live geeft Rammstein ook nog twee concerten in ‘t Stadspark.

De kaartverkoop voor Stadspark Live start woensdag 14 december om 10 uur via Ticketmaster (entree 79,50 euro, inclusief servicekosten).