Je kunt nu vaker kaasfondue eten bij Pernikkel en dat is een goed moment voor een toffe actie

Foto: Julia Dongstra

Foto: Julia Dongstra

Een goede, eerlijke en bovenal superlekkere kaasfondue in elkaar draaien is geen piece of cake. Daar weten ze bij Pernikkel alles van. Ondernemer Marcel Romijn vroeg zijn crew om, met een aantal vaste waardes in het achterhoofd, na te denken over waar nou precies behoefte aan is in Groningen. Dat is dus kaasfondue.

Dit artikel is in samenwerking met Pernikkel geschreven. Hier krijgen we dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

As we speak serveert Pernikkel all day breakfast , broodjes, burgers, salades, soepen en borrelhappen. Op vrijdag, zaterdag en zondag geniet je ’s avonds van kaasfondue. Marcel: ,,Dat hebben we nu een jaar zo gedaan, om er zeker van te zijn dat we een goede basis kunnen bieden. En dat kunnen we . Nu staan we klaar voor de volgende stap: we blijven all day breakfast, lunch en borrel serveren en we voegen daar vanaf 6 december op dinsdag tot en met zaterdag kaasfondue aan toe.”

Kneitergoed

Marcel doet alles wat ie doet vanuit de gedachte: doe minder dingen beter, en het liefst één ding kneitergoed. Er zijn heel wat benedicts gepocheerd, gegeten - en desgewenst weggemikt - voordat de benedicts, die je nu voor het ontbijt besteld bij het restaurant aan de Aweg, ook daadwerkelijk op de kaart mochten. En zo ging het ook met de kaasfondue. ,,We hebben er eerst voor gezorgd dat de basisbereidingen goed staan. Nu, een jaar later, zijn we klaar voor de volgende stap”, zegt Marcel daarover.

Kaasfonduetje erbij?

Eén van die volgende stappen is van all day breakfast, lunch en borrel naar all day breakfast, lunch, borrel en kaasfondue. Die laatste eet je dus vanaf 6 december vijf avonden per week, in plaats van drie. En dat betekent automatisch dat iedereen met een studentenleven nu ook kan gaan genieten van kaasfondue. Dinsdag (en/ of woensdag) zijn immers vaak de avonden waarop je wijn ‘nipt’ met de jaarclub en dan heb je overduidelijk geen zin om te koken. Kaasfonduetje erbij?

Actie!

Een goed moment voor actie, vonden Marcel en zijn crew . Dinsdag en woensdagavond scoor je op vertoon van jouw studentenpas een kaasfondue, geflankeerd door een mooi glas witte wijn, voor 21 euro’s en vijftig centen. Donderdagavond is voor (sport)verenigingen: die krijgen een persoonlijke kortingscode verstrekt. Superleuk, toch?

Lokaal, troepvrij en huisgemaakt

Marcel heeft naast één ding kneitergoed doen nog meer kernwaarden hoog in het vaandel: lokaal, troepvrij en huisgemaakt bijvoorbeeld. Lokaal betekent dat echt alles wat bij Pernikkel geserveerd wordt lokaal is ingekocht. Brood van de bakker om de hoek, vlees van de lokale slager en de zalm wordt zelfs vers voor Pernikkel gerookt door een Groninger visboer. ,,Op termijn gaan we ook zeker een vis- en een vleesfondue toevoegen aan de kaart.”

Zolang het maar troepvrij is. Bij Pernikkel weet je zeker dat niets op jouw bord uit een pakje of zakje van de groothandel komt. Alles wordt vers bereid, met dus alleen lokale producten, meebewegend met de seizoenen.

Huisgemaakt is de derde kernwaarde. ,,Onze ervaren koks ontwikkelen lustig door: we gaan meer gebruik maken van seizoensgroenten en andere smaakjes. Dan krijg je bijvoorbeeld een Groninger fondue, of een vegan variant. Enzovoort. Trial and error , probeer maar uit. En wat we niet zelf maken - brood bijvoorbeeld - wordt door een collega gemaakt.”

Aantrekkingskracht versus overtuigingskracht

,,Wij willen gewoon lekker koken en smaken ontwikkelen. Je krijgt dan een écht gerecht op je bord, dat voldoet aan wat jij als gast verwacht. Je ontbijt, luncht, borrelt of kaasfonduet bovendien in een fijne en relaxte sfeer. Dat is waar wij als team voor staan. Daarmee trek je gasten aan, in plaats van dat je ze overtuigd om bij jou te komen eten. Uiteindelijk is ons doel om iedereen met een glimlach de deur uit te laten gaan. Thats all there is : fans creëren.”

Reserveren doe je via www.pernikkel.nl .

Pernikkel, Aweg 2, 9718 CS Groningen. Tel: 050 737 0117
E-mail: info@pernikkel.nl