Jeeeej! De Goddelijke spareribs van André Dokter zijn nu ook bij de supermarkt te koop

De verpakte spareribs. Foto van Andre Dokter

De verpakte spareribs. Foto van Andre Dokter

Het lijkt wel de regionale spareribs-week. Van de week al de ‘Eem noar... Dorkjard: voor misschien wel de lekkerste spareribs van Grunn’. Nu aandacht voor die andere misschien wel lekkerste spareribs van Grunn: die van Andre Dokter.

Want de fameuze, bewierookte en uiterst smakelijke spareribs van het steakhouse in Briltil (volgens velen de beste van de hele provincie) liggen sinds een paar dagen in de schappen van een groot aantal supermarkten van Poiesz in het Noorden. Waaronder de vestigingen in Hoogkerk en Helpman.

Een kind kan de spareribs fiksen

Erg goed nieuws voor de liefhebbers. Je kunt de overheerlijke ribbetjes dus gewoon thuis klaar maken, of op kantoor en in de schaftkeet kan ook. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een oven, pan, warm water, magnetron of bbq. De rest heeft Andre Dokter al gefikst.

Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken van de beste ribbetjes en het marineren. Andre: „Het gaat vooral om de kwaliteit van het vlees, de juiste kruiden en de wijze van garen. Dat is ons geheim. De spareribs die in de schappen liggen zijn op de bekende manier klaargemaakt en hoeven alleen nog maar even opgewarmd te worden. We zijn negen maanden bezig geweest om ze goed te krijgen voor de verkoop in de supermark en zijn erg blij met het resultaat.”

Succes gegarandeerd dus, durven wij wel te beweren. Want Andre heeft bewezen goed oog te hebben voor vlees en bijpassende marinades.

Andre Dokter: al jaren een begrip

Dat begon jaaaaaaaren geleden in Oosterpark aan de Ripperdalaan, om de hoek van het Oosterparkstadion waar de FC toen nog speelde. André bestierde daar een zeer succesvolle cafetaria die gasten uit de hele stad trok. De kwaliteit was namelijk uitmuntend.

De Olympia Burger uit eigen keuken was zelfs onovertroffen: men neme een goed en vers kadetje, een hamburger van 300 gram, een gebakken ei en spek, zelfgemaakte mayonaise, een toefje schasliksaus en klaar. Te lekker. Zo lekker dat kilometers omrijden geen probleem was.

Zo. Na alle aandacht voor spareribs deze week willen we voorlopig niet meer horen dat we alleen maar over linkse vegatentjes pennen. Klaar ja!