Knaken verdienen? Zet je inloopkast op Airbnb tijdens Rammstein. Bizarre prijzen worden gevraagd

Supervet natuurlijk die grote concerten in Stad. Werden we dit jaar al verwend met grote namen als Simple Minds, Green Day en Guns ‘N Roses, volgend jaar staat Rammstein twee avonden te shinen op de Drafbaan. Maar dat betekent ook veel bezoekers van buiten Stad & Ommeland. En die willen wellicht ergens pitten. Maar waar?

Zoveel hotelkamers hebben we nou ook weer niet hier-o. Op moment van schrijven zijn er nog een paar kamers beschikbaar met een minimale prijs van 388 euro (The Market Hotel) voor één nacht. Maarrrrr, iedereen die bij economie heeft opgelet vrouger, weet dat bij schaarste je zelf een gat in de markt kan creëren. Dat gat heet Airbnb: het (deels) verhuren van je huis. Er is rond grote concerten meer vraag dan aanbod en dus zou iedere gek met een gebrek en inloopkast verhuurder kunnen worden.

Zeilklipper van 2517 euro

Is natuurlijk een beetje een ludiek idee, want zo simpel is dat nou ook weer niet. Voordat je die inloopkast op airbnb hebt ben je wel eem in de weer met contracten en foto’s. En toch zou het uit kunnen gezien de beschikbaarheid van overnachtingsmogelijkheden in Stad. Voor de nacht van 6 op 7 juli 2023 zijn op Airbnb nog zes opties over. De goedkoopste daarvan is 275 euro, moet je wel de woonkamer met de bewoners in Corpus den Hoorn delen. Duurste optie is 2517 euro, maar dan kun je wel met 16 personen op een zeilklipper in hartje centrum overnachten.

Hoe duur is 388 euro voor een hotelkamer en 275 euro voor een privékamer op Airbnb? Nou. In dezelfde periode, maar dan zonder concert heb je voor 80 euro een mooie hotelkamer in een viersterrenhotel te pakken en op Airbnb zijn al kamers voor 70 euro te vinden. De lokale horeca, en dan vooral het ‘ho’-gedeelte spint garen, en de prijsstijgingen zijn verklaarbaar. Moreel gezien kun je er je wenkbrauwen bij optrekken.