Komt prinses prinses Alexia studeren in Groningen? Daar lijkt het wel op, volgens hardnekkige geruchten

Prinses Alexia heeft examens in Wales afgerond

Prinses Alexia heeft examens in Wales afgerond ANP

De Rijksuniversiteit Groningen is mogelijk in beeld bij prinses Alexia van Oranje. De dochter van koning Willem Alexander en koningin Máxima werd met haar lijfwachten op 14 april tijdens een open dag van de universiteit in Groningen gesignaleerd.

De geruchten dat de prinses in Groningen gaat studeren zwellen al tijden aan, zijn inmiddels zeer hardnekkig en te horen op verschillende wandelgangen. Alexia voltooit nog dit jaar haar middelbare school op United World College in Wales. Ze zou dan in september van dit jaar met haar studie in Grunn beginnen en aansluiten bij Vindicat. Dit wordt overigens niet door de RUG, de Rijksvoorlichtingsdienst of Vindicat bevestigd.

Oranjes hartje Groningen

Het zou niet de eerste keer zijn dat een lid van het Koninklijk Huis in Groningen neerstrijkt. Prinses Laurentien, prinses Annette, prinses Marilène, prins Maurits en prins Bernhard brachten hier hun studententijd door. Zowel Maurits, Marilene als Laurentien waren bovendien lid van studentencorps Vindicat. Café Soestdijk was destijds een belangrijke spil: Maurits en Bernard werkten daar in de bedienings. Om het nog romantischer te maken: de vonk tussen Maurits en Marilene sloeg in Soestdijk over.

Al in 2018 zinspeelde René Paas, commissaris van koning in Groning, op de komst van de prinses(sen) naar Groningen. „Ik sluit niet uit dat hier gewoon prinsessen komen studeren”, liet hij zich ontvallen op Radio Noord tijdens de terugblik op de dag.