Levensgevaarlijke brandstichting: 2 woningen met slapende bewoners zwaar beschadigd en 4 auto's afgebrand

Foto uit het archief van een andere brand. Foto van Venema Media

Aan de Magnusstraat in Groningen woedde vanochtend rond zes uur een hevige brand, die vermoedelijk is aangestoken. Vier auto’s verdeeld over twee carports stonden in de fik toen de brandweer arriveerde. En de twee aangrenzende woonhuizen, waar een gezin met jonge kinderen en een echtpaar woonden, werden ook geteisterd door het vuur.

De auto’s kunnen als verloren worden beschouwd. Net zoals de carports. De voorgevels van beide woonhuizen liepen daarnaast ook ernstige schade op. Maar dankzij kordaat optreden van de brandweer zijn ze niet afgebrand. En de bewoners die sliepen, konden gelukkig op tijd hun huizen verlaten omdat buren hen wakker maakten. Maar het had volgens de politie heel anders kunnen aflopen.

Ging net goed

Als de brandweer iets later was, was de kans groot dat de beide woningen, met daarin het slapende gezin met jonge kinderen en het echtpaar, wel waren afgebrand. Met alle gevolgen van dien. Reden voor de politie om de brandstichting zeer serieus te nemen.

Op de website van de politie is daarom zojuist een persbericht verschenen waarin getuigen en omwonenden worden opgeroepen zich te melden. De politie is vooral op zoek naar mensen in de buurt met (deurbel)camera’s of lui die überhaupt hier meer van afweten.

Politie neemt het hoog op

Daarnaast belt de woordvoering van de politie actief met media in de hoop dat het bericht zo snel mogelijk wordt opgepakt. Dat gebeurt zelden, zeker op zondag is dat een unicum, en dat geeft aan hoe ernstig de zaak is.

Kun je de politie verder helpen? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2022323110. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.