Liefde, vrijheid, geen dictatuur. Maar fuck dragqueens en lgbtq'ers, die vragen zelf om geweld

Dragqueens tijdens een wedstrijdje hoelahoepen op de eerste Pride in de Zwanestraat in Groningen.

Dragqueens tijdens een wedstrijdje hoelahoepen op de eerste Pride in de Zwanestraat in Groningen. Foto: Archief Peter Wassing

Verschillende medewerkers van gaybar Dorothys zijn na een te gekke dragqueenshow op het terras aangevallen en gemolesteerd. Puur omdat ze in vrijheid de diversiteit vierden en zichzelf zijn. Verschrikkelijk. Net zo eng als de brute en laffe mishandeling zelf zijn vele reacties op social media.

Het artikel over de mishandeling op onze Facebook- en Instagrampagina maakt veel los. Mensen walgen van de homofobe daad en spreken hun steun uit aan de slachtoffers en de volledige LGBTQ-community. Er zijn echter ook een hoop onverlaten die het niet na kunnen laten om de slachtoffers de schuld te geven. Dan moet je maar normaal doen, is de teneur. Opvallend vaak komt de haat tegen LGTBQ’ers en dragqueens uit de hoek van de zogenaamde vrijheidsstrijders, die een enorm dubbele moraal hanteren. Zo dubbel dat de haat tegen lgbtq’ers ervan afdruipt.

Dubbele moraal

Een van die knakkers stelt bijvoorbeeld dat hij de agressie walgelijk vindt om daar direct aan toe te voegen dat het gedrag van gays, die overdreven verwijfd gedrag vertonen, ook walgelijk is. „Dat roept bij mij de nodige rillingen op. Ik vind dat dat gedrag naar buiten toe best beperkt kan worden temeer dat ik dat aangeleerd gedrag vind. Doe als gay normaal, dat verdient meer respect dan dat overdreven verwijfd en walgelijke gedrag! Dan is een Pride niet nodig.”

Eem voor de goede orde. Meneer staat zelf op de foto met een oranje vikingmuts waarvan de hoorntjes de Nederlandse driekleur hebben. Om zijn nek hangt een oranje bloemenketting, daaronder draagt hij een oranje-shirt en op zijn rug bungelt een oranje cape. De zonnebril, die hij draagt, is ook knal oranje en op zijn wangen zijn Nederlandse vlaggetjes geschminkt. Dus het overdreven gedrag van dragqueens is vreselijk, maar zo overdreven kleden voor het Nederlands elftal is kennelijk prima, ondanks dat juist dat ook aangeleerd kuddegedrag is. Ziet u de dubbele moraal?

Fuck dat

Helaas is deze knakker niet de enige die enorm hypocriet reageert. Wat daarbij opvalt is dat juist mensen die in coronatijd de mond vol hadden over vrijheid en FvD aanhangen nu hard uithalen naar anderen die in alle vrijheid zichzelf zijn met een jurk aan of door met een andere man hand in hand te lopen. Dat is dan ineens niet oké. Dan vragen die mensen met hun aandachtszoekerij om klappen, afgunst en scheldpartijen. Moeten ze het maar niet door onze strot drukken, de vieze pedo’s.

Dat diezelfde mensen enorm drammerig hun ridicule overtuiging - dat corona, Rusland, klimaat en stikstof een groot complot is - aan iedereen opdringen, doet er kennelijk niet meer toe. Liefde, vrijheid, geen dictatuur. Maar zodra een dragqueen in beeld verschijnt trekken ze een bruin hemd aan, vergoelijken en verheerlijken ze het geweld tegen mensen die juist gebruik maken van liefde en vrijheid. Nou. Fuck dat.

Selectieve vrijheid is geen vrijheid

Vrijheid is geen vrijheid als die zo selectief is. Dan is het slechts een excuus om de nare fascistische onderbuik te legen. De tolerante civilisatie in Nederland holt achteruit naar de de donkere perioden van weleer waarin mensen die anders dan het gangbare zijn, zoals altijd, de meest kwetsbare groep vormen.