Complete line-up Bevrijdingsfestival bekend: Onder andere Froukje, Merol & The Opposites treden op

Bevrijdingsfestival in 2018 op de Drafbaan.

Bevrijdingsfestival in 2018 op de Drafbaan.

Als ambassadeur van de vrijheid staat Froukje op 5 mei op de mainstage. Ook Merol en The Opposites treden daar op.

Andere artiesten die dit jaar de mainstage beklimmen zijn Goldkimono, Prins S. en de Geit, Shantel & Bucovina club Soundsystem en Steeb & the Better Days.

Line-up

Naast de mainstage zijn er nog twee andere podia: de Mohawk Sena Stage en de Hit the North Stage. Na 20.00 ’s avonds transformeert die eerste in een heuse Groninger Dance Stage. Hier volgt een overzichtje van wie je kunt zien op welk podium.

Mohawk Sena Stage : Bente; Ir Sais; Gyedu-Blay Amolley & his Sekondi Band; Jammah Tammah Groove Express; Pushin Wood soundsystem; sor en QuiQue.

Groningen Dance Stage : Coco Coquelicot, B2B Moves en Verity & Tjade.

Hit the North Stage : Dylamic; Fred Governed; Moonloops; Seb Zukini; Waterleaf; Jelle Mulder; Tommy Gabby; Never been to Berlin en ten slotte DJ Swoolish.

Genoeg te doen

Het bevrijdingsfestival is dit jaar weer gratis (jeej!) en behalve muziek kan je ook ander vermaak verwachten zoals een reuzenrad, foodtruckfestival, een wijnbar en een tuin van de vrijheid. Er is zelfs een kids area.

Het hele feest begint om 12.00 en vindt plaats op de Drafbaan. In het verleden was er ook in andere delen van het Stadspark wat te doen tijdens het bevrijdingsfestival, maar door het te beperken tot de drafbaan zegt de gemeente het festival veiliger en beheersbaarder te kunnen houden. Het verloop van de dag wordt later geëvalueerd en dan wordt er gekeken of het volgend jaar eventueel ook weer in andere delen van het park plaats kan vinden.

Vrijheidsmaaltijd

Vlak voor het hele feestgedruis losbarst, om 11.30, is er een Vrijheidsmaaltijd op het festivalterrein. Stadjer of student, iedereen uit Stad en Ommeland is welkom om van een kopje soep te komen genieten. Behalve een gezellig etentje, is het doel van de maaltijd ook om een ruimte te creëren waar mensen over vrijheid en onvrijheid kunnen praten. Meld je wel even aan via vrijheidsmaaltijd@bevrijdingsfestivalgroningen.nl als je wilt komen.

Vrijheidscollege

Dan is er ook nog een Vrijheidscollege. Die wordt gegeven door Tineke Ceelen, de directeur van Stichting Vluchteling en vindt plaats op zaterdag 29 april om 13.30 en duurt tot 15.00.

Tijdens haar speech zal ze spreken over de vrijheid die vluchtelingen verliezen en het leed dat ze meemaken tijdens hun vlucht en wat het betekent dat niemand ze wil hebben. Wil je daar bij zijn, dan moet je je ook even aanmelden via de site van Bevrijdingsfestival Groningen of die van het Forum. Dat kan binnenkort.