Lol: je kunt binnenkort speeddaten met 30 Seconds of Jenga in Groningen

Afbeelding: SizzL

Afbeelding: SizzL SizzL

SizzL is gaande in steden als Amsterdam en Utrecht, maar komt na veel verzoekjes nu ook richting Grunn. <a href="https://www.facebook.com/sizzldatingevents/" target="_blank" rel="noreferrer noopener" aria-label="Het bedrijf (opent in een nieuwe tab)">Het bedrijf </a>organiseert speeddate avondjes, maar dan met Jenga en 30 Seconds. En dat werkt als een malle, zeggen ze.

Want zekers, daten kan voor sommigen aanvoelen als een zwaar moeizame paringsdans. Ongemakkelijke stilte hier, ongepaste grap daar. Dan nog eem een vergelijking met je moeder erbij en hatseflats, voor je het weet huil je jezelf weer in slaap die avond.

Daarnaast: apps als Tinder of Grindr zijn inmiddels ook wel een beetje uitgespeeld, niet waar? Menig eindbaas is verslagen. En zelfs een supermatch is vandaag de dag geen garantie meer voor een degelijke date.

SizzL

SizzL speelt daar handig op in. “Het is zeg maar speeddaten 2.0 met een spelletje Jenga, 30 seconds of kletspot met leuke vragen”, legt Sanne uit. “Deze events vinden vooral plaats in Utrecht en Amsterdam, maar na veel verzoekjes heb ik nu ook een event in Groningen gepland! Bij News Café op 14 april.”

Daar kunnen bronstige dames en heren straks in een paar uur tijd tien tot twintig dates van zo’n acht minuten doen. Kortom: speeddaten, inclusief competitief element.

Na elke potje vul je een matchkaart in en NEXT! door naar de volgende. De dag erna krijg je dan de telefoonnummers van iedereen waarmee je een wederzijdse match had.

NEWS CAFE

Simpel concept, maar redelijk succesvol, vertelt Sanne: “Geslaagde matches? Pfoe, op zo’n avond heel veel. En van sommigen weet ik toevallig dat ze nu nog aan het daten zijn.”

Nu maar eem koekeloeren of de vrijgezellige Groningers elkaar ook gaan vinden tijdens een potje. Op 14 april in het News Cafe is de eerste editie in de leeftijdscategorie 24 – 35. Weapon of choice : Jenga.

Later volgen er edities met andere spellen in Stad, evenals speeddates voor jongere of oudere singles. Eerst zien of dit een beetje aanslaat in 050.

Welke spelletjesfanaat is ready to mingle en moet zich sowieso inschrijven ? Tag in de comments op Facebook. Wordt vast op prijs gesteld.