Martinikerk gaat viraal vanwege opmerkelijk gezicht: "This building looks genuinely surprised!"

Screenshot van de Facebookpagina 'Things with Faces'

Screenshot van de Facebookpagina 'Things with Faces'

De gemiddelde Stadjer en student is er tig keer langs gelopen zonder het verontwaardigde en geschrokken gezicht te zien op de Martinikerk. Maar als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer ontzien.

Eind 2021 hadden we ook al aandacht voor het bijzondere gezicht, verstopt achter wat struiken en bomen aan de kant van het Martinikerkhof. Niet dat we het zelf ontdekten. We werden (toen pas) getipt over de korte animatiefilm ‘The Blue Embrella’ van Pixar. In de video met bijna 2 miljoen views komt het gezicht van de kerk namelijk ook terug.

25.000 Likes voor de Martinikerk

En nu gaat ‘ie weer viraal. Ene Kirby McGregor uit Blackpool (Engeland) heeft een foto van het gezicht gedeeld op de Facebookgroep ‘Things with Faces’ met bijna 28.000 volgers. Dat is niet bijster veel, wij hebben al bijna 100.000 volgers. Maar in de 9 jaar dat we nu bezig zijn hebben we nog nooit een post gehad met meer dan 25.000 likes en 1500 shares.

Dat is na 5 dagen wel de oogst van Kirby’s post. Immens. Goed voor een miljoenenbereik. En de reacties zijn dolletjes. Iedereen is hyped. Slechts weinigen hebben door dat het de Martinikerk in Stad is. Patricia uit Milaan voelt bijvoorbeeld een enorme drang om de deur centreren. „I’m crazy!” Dat is ze niet, volgens vele anderen die dezelfde neiging hebben.

De meeste mensen vinden het al met al hilarisch. Te gek. Beetje eng. Naja. Lees zelf de reacties maar . Of check hieronder de korte animatiefilm van Pixar. Op 0:20 shinet de Martinikerk.

Martinikerk in ‘Blue Umbrella’ van Pixar