Martinitoren enige ding buiten Amsterdam in top 10 populairste attracties van Nederland

Eigen foto

Eigen foto

De Martinitoren is populair bij buitenlandse toeristen. Een bezoek aan d’Olle Grieze staat volgens ticketplatform Tiqets in de top 10 van de meest populaire attracties in Nederland in 2022.

Keukenhof

Het bedrijf stelt dat attracties en musea in Nederland de afgelopen maanden ‘een enorme inhaalslag’ hebben gemaakt. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen aan dat een recordaantal buitenlandse toeristen Nederland heeft bezocht in de afgelopen zomer.

De eerste plek in de top 10 is weggelegd voor de Keukenhof. Een bezoek blijkt vooral populair bij de Duitsers, gevolgd door mensen uit België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten.

Beste buiten Groot Amsterdam

Volgens Tiqets kiezen Fransen, Spanjaarden en Italianen na een bezoek aan de Keukenhof het meest voor een van de grote kunstmusea zoals het Van Goghmuseum en het Rijksmuseum. Opvallend is dat een rondvaart door de Amsterdamse grachten populair is bij alle nationaliteiten.

De Martinitoren staat op plek 8 in het overzicht van Tiqets. Daarmee is het de enige attractie buiten de Randstad. En samen met de Keukenhof en Floriade zelfs de enige buiten Amsterdam. Hoewel Amsterdammers die locaties graag claimen als onderdeel van agglomeratie Amsterdam. Dan doen wij dat ook maar.

Rest te melden dat het een mooi lijstje is. Maar de vraag is wat het waard is.