Meer dikke concerten incoming: ‘Stadspark moet Malieveld van het Noorden worden’

Foto: ANP / Paul Bergen ANP / Paul Bergen

Het kan goed zijn dan menig lezer van Sikkom er geen enkele herinnering aan heeft, maar de gemiddelde boomer in Stad weet het nog goed. The Rolling Stones (1999) en Tina Turner (2000) die Groningen op hun kop wisten te zetten voor een publiek van 65.000 mensen. De tijden zouden zomaar eens kunnen herleven.

Als het tenminste aan Mojo Concerts ligt. Ze geven dit signaal af naar aanleiding van de bekendmaking van het programma van de tweede editie van Stadspark Live. Op de eerste editie van Stadspark Live was er plek voor 25.000 bezoekers, volgend jaar zijn 30.000 mensen welkom bij de optredens van Simple Minds, Skunk Anansie, Rag’n’Bone Man, Crowded House, LP en Krezip.

Voorkeurslocatie

Het wordt sowieso gekkenhuis op de voormalige drafbaan, want een paar dagen na Stadspark Live zijn er nog twee grote optreden met Green Day en Guns N’Roses. Bij die concerten komen al 50.000 mensen. Camiel le Rutte van Mojo ziet het als een opstap naar meer: “Uiteindelijk hopen we op het Stadspark door te groeien naar bandoptredens met 60 tot 65.000 bezoekers.”

Als dat lukt komen in de toekomst meer grote acts naar het Noorden, denkt de woordvoerder van Mojo. “Dan komt het Stadspark in hetzelfde lijstje als het Goffertpark in Nijmegen en het Malieveld in Den Haag, als een van de drie voorkeurslocaties voor grote acts in Nederland.”

‘Extra reistijd geen probleem’

En zou natuurlijk meer dan awesome zijn. Gezien het succes van de concerten in Groningen twijfelt Camiel niet over de locatie, ook al is voor de rest van Nederland Stad altijd verder weg dan ze denken: “De extra reistijd is echt geen probleem.” Niet alleen is de concertorganisator blij met Groningen. De gemeente is ook blij met de concerten en zal samen met Mojo blijven(d) investeren in het Stadspark als festivallocatie voor 65.000 tot 70.000 mensen.