Meerdere kroegen en clubs in binnenstad sluiten de deuren: “Veiligheid boven economische belangen”

De deuren van De Negende Cirkel, Shooters, Feestcafé Klein en Ocean 41 gaan voorlopig op slot. De uitbaters doen dat op eigen initiatief vanwege erg hard groeiende aantal coronabesmettingen in Stad.

De horecatenten maken het besluit kenbaar op sociale media, waar ze veel bijval krijgen. Een dapper, pijnlijk maar wijs besluit is de algemene teneur.

De alarmbellen gaan af

Marcel Levee is eigenaar van de cafés. Afgelopen weekend liep hij zelf corona op in de Groninger nacht. “Ik neem deze beslissing na overleg met mijn personeel. Mijn economische voordelen wegen niet zwaarder dan hun veiligheid”, vertelt de ondernemer aan RTV Noord .

In Groningen grijpt corona op dit moment knetterhard om zich heen. Vandaag zijn er 228 besmettingen bijgekomen, waarvan vele herleidbaar zijn tot de horeca en studentenverenigingen. Daarmee scoort Stad het slechtste van heel Nederland. Een paar dagen geleden schommelde dat aantal nog rond de dertig. Dat komt omdat veel meer mensen zich laten testen, maar ook het percentage positieve tests knalt harder dan Verstappen, vooral onder jongeren. Gevolg is dat diploma-uitreikingen worden afgelast, complete studentenhuizen in quarantaine zitten. de burgemeester waarschuwt dat de maatregelen strikter moeten worden nageleefd en dat deze kroegen dus voorlopig de deuren sluiten.