Gast draait door, gooit met glas en dreigt agenten wat aan te doen: "Je bent bang voor de dood!"

Foto van Patrick Wind

Foto van Patrick Wind

Tientallen agenten zijn aanwezig op de Meeuwerderweg en Martenstraat in de Groningse Oosterpoortwijk. Omstanders melden dat er geschoten is, maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Eem ging zelfs het verhaal rond dat erop agenten, die de woning binnen gingen, zou zijn geschoten. Maar dat lijkt niet te kloppen. Zeker is wel dat de hele straat is afgezet. En dat de verdachte danig in de war is. Zo vertelt een omwonende dat hij volledig is doorgedraaid en al 45 minuten van alles uit zijn huis gooit. „Alle ruiten liggen eruit.”

Aanhouding

Volgens dezelfde buurman schreeuwt de gast tegen agenten die naar binnen zijn gegaan: „Je durft niet door te zetten omdat je bang bent voor de dood!”

Het arrestatieteam van de politie is inmiddels gearriveerd. Rond twintig voor elf is iemand aangehouden.

Update 22:58 uur

Er kwam een melding binnen van een ingetrapte deur. Ter plaatse trof de politie een zeer agressief persoon. De bewoner van de aangrenzende Martenstraat gooide volgens omstanders zijn ‘hele inboedel’ naar beneden en bekogelde de politie met glas. Daarbij zijn meerdere politiewagens vernield.

Na enkele minuten deed de politie een inval in de woning. Er is één persoon aangehouden. Volgens de woordvoerder van de politie zijn er geen schoten gelost tijdens het incident.