Mini-studentenkot te huur. Incl. 'design'-salontafel, gure vlekken en teringbende. En dat voor 380. Moieuh

Foto's van Facebook

Foto's van Facebook

Gaarne eem uw aandacht voor dit pareltje op de Facebookpagina Kamers, studio’s en appartementen in Groningen. Dit keer niet vanwege een bizarre huurprijs, hoewel die alsnog fors is. Het is de schmutzige teringbende die de aandacht trekt.

In de korte advertentie wordt het stulpje aangeboden als een karakteristieke zolderverdieping. Karakter heeft ‘ie zeker. Maar dan wel de signatuur van een lakse sloddervos. Het overkomt iedereen weleens dat de brut verloedert. Als de vrouw van huis is of wanneer de kater overheerst. Dan is het joggingbroek, consumeren en bank hangen. Of beetje gamen. Meer niet.

Die vlekken

Maar als moeders, vriendinlief of in dit geval de makelaar of huisbaas op bezoek komt, is het gepast en de gewoonte om de ergste boel een beetje op te ruimen. Die levensles is niet aan deze bewoner besteed.

Elk plateautje wordt bezet door lege bierpotten, om te beginnen. Maakt niet uit of het een (koel)kast of bureau is, er staan bodems bier op te rusten. Verder valt op dat de vloer voor het laatst in de jaren 050 is gestofzuigd en dat de bank vol grote en smerige vlekken zit. Daar heeft of meermalen een BBE’tje plaatsgevonden, iemand regelmatig in de broek gepist of de vliezen van iemand zijn er gebroken, dat kan ook. Fris is het in ieder geval allerminst.

Nieuwe vorm van leven ontdekt in Groningen

Dat geldt ook voor het bed. Nog eem wachten en die loopt zelf weg. Net als de vele kleren, handdoeken en dekens die in muffige hopen op de grond liggen. Met daartussen een verdwaald beeldscherm. Het wasbakje staat niet goed op de foto, en da’s maar goed ook. Grote kans dat daar een bijzonder biotoopje van pis, kots en tandpasta in zit waarin nieuwe vormen van leven zich ontwikkelen.

Het balkon is van hetzelfde laken een pak. Kijk zelf maar. Naja. Iemand? Kost slechts 380 per maand. En dat op 1700 meter van de Grote Markt. En extra bonus: de weeïge geur van opgedroogde kwakjes sijpelt bijna door het beeldscherm heen.