Het is weer eens: 'Fuck you, Noord-Nederland'. Groningen is hele weekend onbereikbaar per trein

Foto van ANP. Bewerking in Paint

Foto van ANP. Bewerking in Paint

Het is weer eens een hel om van of naar Groningen te reizen met de trein. De trein tussen Zwolle en Amersfoort/Utrecht rijdt niet. Die tussen Zwolle en Lelystad/Amsterdam blijft ook in de remise. En de boemels tussen Groningen en Roodeschool en Groningen en Delfzijl liggen er ook uit.

Kortom: Grunn is onbereikbaar per trein. En dat duurt tot maandag. De boemel tussen Leeuwarden en Groningen rijdt weliswaar, maar daarmee geraak je niet verder het land in. Want ook vanuit Leeuwarden ben je aangewezen op de bottelnek bij Zwolle en daar kom je dus niet langs. Een andere optie is om via Duitsland te treinen, maar ook die route moet je deels met de bus afleggen omdat de brug over de Eems al sinds mensenheugenis kapot is.

Typisch

Lekker dan. Zoek het maar uit beste Groninger. Nederland heeft een prachtig en goed functionerend treinsysteem, maar die vlieger gaat niet op voor het Noorden. Als rondom Zwolle wat gebeurt, of dat nu gepland is (zoals nu) of door een ongeluk, dan zijn Groningen, Friesland en Drenthe fucked. Gelukkig is er mogelijk een alternatief voorhanden in de toekomst: de Lelylijn. Die via Groningen, Drachten en Heerenveen door Flevoland naar Amsterdam klapt. Maar voordat die verbinding er lig moet er nog heel wat bier door de Poele vloeien. Als die er ooit komt.

Klikkerdeklik hier voor meer info.