Na eerder dit jaar Europapark nu ook station Haren tot moes geslagen: ‘Weer behoorlijke schade’

Het station staat er nog en er kunnen ook gewoon treinen stoppen, maar de fraaie aanblik die station Haren werd na de verbouwings van 2019 werd is (even) niet meer. Het station is, zeg maar, weer opnieuw verbouwd. Dat laat de politie van Groningen-Zuid via Instagram weten.

Maar dan op een manier wat veel frustratie oproept en ProRail problemen bezorgt. De gedachten gaan daarbij al snel terug naar de vernielingen aangericht op station Groningen Europapark. In mei dit jaar werd daar zo’n beetje alles vernield wat je kan vernielen. Nog altijd is het station niet in oude staat hersteld.

‘Niet te verteren’

“De levering van materialen is een enorm issue op dit moment,” vertelt woordvoerder Aldert Baas van ProRail. “Dat is eigenlijk overal zo, maar omdat het om stations gaat is het bij ons heel erg zichtbaar voor veel mensen.” Hij baalt enorm van deze nieuwe vernielingen. “De schadepost is aanzienlijk. Maar we gaan uiteraard, samen met NS, aangifte doen.”

“Het is eigenlijk niet te verteren,” verzucht Aldert. Hij wil er duidelijk nog wel wat meer over zeggen, maar houdt zich in. “Als ik kijk naar de vernielingen zou het kunnen dat de lift ook stilgezet moet worden. Dat betekent dat mindervalide reizigers het perron niet meer kunnen bereiken. De gevolgen zijn dus best groot.”

Als iemand in de omgeving van station Haren iets gezien of gehoord heeft mag dat bij de politie gemeld worden. De vernielingen hebben plaatsgevonden in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 september.