Nieuw eventje incoming: Best of Both Worlds. Massaal meebrullen met iconische Disney Channel- en Nickelodeon-hits

Van deze series worden liedjes gedraaid.

Van deze series worden liedjes gedraaid.

High School Musical, Hannah Montana, Miley Cyrus, Victorious en Big Time Rush. Tijdens Best of Both Worlds kun je helemaal losgaan op iconische Disney Channel- en Nickelodeon-hits uit je kindertijd. (Moet je dus geen dertig jaar of ouder zijn, zoals ik, want dan ken je de liedjes niet).

Toen ik las over een sing a long met hitjes van Nickelodeon en Disney Channels was ik meteen enthousiast. ‘Whoohooo, whoohooo, what’s with Andy, wa wa what’s with Andy’ speelde mijn hoofd gelijk af. En ‘Hey Arnold!’ Nu blijkt eerstgenoemd tekenfilmpje niet eens op Nickelodeon te zijn uitgezonden, dit was Fox Kids. Maar goed, de introsong van What’s with Andy was legendarisch. Good old Hey Arnold! keek je wél op Nickelodeon. En wat dacht je van Bassie en Adriaan!

Nou, niets van dit alles wordt gedraaid tijdens Best of Both Worlds. Andy en Arnold zijn voor boomers. De studenten van nu, 2000-kids, gaan helemaal gek op High School Musical, Hannah Montana, Miley Cyrus, Victorious en Big Time Rush. Ben jij zo’n 2000-kind? Of keek jij nog gewoon wel heel sad iedere dag Nickelodeon toen je 18 jaar oud was? Dan moet je hier bij zijn.

Feestje overgewaaid uit Amerika

Volgens mede-organisator Xuewen Bakker (24) is het de eerste keer dat er een evenement met dit thema wordt georganiseerd in Nederland. In Amerika is het helemaal hot en happening. „Iparty houdt die feestjes”, weet Xuewen. „Zij hebben een TikTok-account met allerlei promofilmpjes van hun feestjes. Daar zie je volle zalen met studenten die massaal los gaan en woord voor woord meezingen. Echt niet normaal!”

Tijd om dit spektakel eens naar Nederland te halen, dachten Xuewen en een paar mede-studenten van de opleiding eventmanagement. En wel naar Grunn! Het is allemaal nog vrij bescheiden, maar toch. „We doen dit vanuit onze opleiding en de opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel, naar EducAIDed.” Bezoekers kunnen bijvoorbeeld verzoekjes aanvragen voor een klein bedrag.

Hoedown Throwdown-dansje

Het feest is in Café Hoppe, op vrijdag 13 januari, van 21.00 uur tot 01.00 uur. Er worden liedjes gedraaid en er worden clips op tv-schermen afgespeeld. En wie het beste danst op Hoedown Throwdown van Miley Cyrus wint iets. „Daar hoort een speciaal dansje bij”, zegt Xuewen (mensen tussen de 18 en 23 jaar kennen dit dansje, wederom blijkt dat ik dat niet meer ben, want ik ken alleen de ketchup-dans). Wat je wint is nog eem een verrassings.

In de stemming komen? Kan met onderstaande playlist!