Nieuw eventje incoming: De Pizza Show! "Want wie houdt er niet van pizza!?"

Pizzaoven.

Pizzaoven.

Een dinershow over pizza, mét pizza. Dat is het concept van De Pizza Show. Want wie houdt er niet van pizza?, aldus Ron van der Staay. Hij is een van de organisatoren van het gloepensnieuwe evenement, dat donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvindt in de Suikerfabriek.

Ron staat het liefst te shinen achter een houtgestookte pizzaoven. Vanuit woodovenpizza.nl doet hij dat vooral tijdens het festivalseizoen, op bijvoorbeeld Paradigm, en Grasnapolsky. Maar om ook al eerder in het jaar al bezig te zijn met pizza, bedachten hij en zijn maten De Pizza Show, waar je onder het genot van een muzikale show óver de pizza geniet van een driegangendiner (bestaande uit pizza’s).

Italiaanse piazza

Het event is in de Kristalzaal van de Suikerfabriek. Als je daar tijdens De Pizza Show naar binnenwandelt, waan je je op een Italiaanse piazza. „De bewoners zijn al aanwezig”, vertelt Ron levendig. „Zij nemen je in ontvangst, en brengen je naar je tafel. Dat zijn tafels zoals je die kent van typische Italiaanse bistro’s of cafés. Als iedereen eenmaal zit, beginnen we met de eerste gang.”

Alles in Italiaanse sferen dus. Omdat je bij pizza toch vooral aan Italië denkt. En omdat Italië symbool staat voor het ultieme vakantiegevoel. Voor gezelligheid. Met al je vrienden en familie aan één tafel, eten en wijn drinken totdat je erbij neervalt.

Pizza’s met een verhaal

In totaal krijg je drie pizza’s voorgeschoteld, met bijpassende zijgerechten. Bij elke pizza hoort een verhaal. „Het gaat om landen die we uitbeelden. En we beginnen met waar de pizza vandaan komt”, verklapt Ron. Verder blijft het een verrassing.

De verhalen worden door lokale kunstenaars en makers uitgebeeld met dans, muziek, theater en toneel.

Houtgestookte oven

Ron ontfermt zich over de pizza’s. Hij durft niet te beweren dat het ‘echte Italiaanse pizza’s’ zijn. „Er zijn zoveel soorten Italiaanse pizza’s”, verklaart hij. „Maar ze worden klaargemaakt in houtgestookte ovens, en dat is wel een wezenlijk verschil met hoe de taste van je pizza is, en de knapperigheid van de bodem.” Volgens de organisator zijn het gewoon heel goede pizza’s. Knapperig en dun. Subtiel belegd. En met Italiaanse ingrediënten.

Afterparty

„Als je van pizza houdt, en van goede wijnen, dan moet je hier gewoon bij zijn”, aldus Ron. „Gezellig met al je vrienden en familie, of met onbekenden, aan een grote tafel.”

Na het eten, rond 22.00 uur, beginnen de dj’s te draaien. „We hopen dat het losbarst in een groot feest.”

Tickets voor De Pizza Show bestel je hier.