Nieuwe trampolinehal in Groningen is grootste van Europa!

Je knippert drie keer met je ogen en Groningen blijkt ineens de <a href="https://www.facebook.com/freestylemotiongroningen/?ref=br_rs" target="_blank" rel="noopener">grootste trampolinehal</a> van heel Europa te hebben. Hoe dan?! FreeStyle Motion heeft een stormbaan, glijbanen, mini-voetbalveld en belachelijk veel verschillende trampolines. 

Het komt compleet uit de lucht vallen, maar sinds 9 juni kun je dikke tricks doen aan de Bornholmstraat. Het pand deed eerder nog dienst als opslagplaats voor Q-buzz, hout en daarvoor Coca Cola, maar is nu toch echt de allergrootste trampolinehal van Europa. Gewoon in Stad.

FreeStyle Motion

“Nee, er is volgens mij niet heel veel aan reclametoestanden gedaan”, zegt Mireije, medewerkster van het spiksplinernieuwe jump-Walhalla. En dat is toch gek. De grootste van het continent, dat is best iets om trots op te zijn. “Zeker waar!”

Dan legt Winston, een jonge gast die er ook werkt, uit wat er allemaal te doen is in de gigahal: “Van alles: twee zogenaamde airbags waar je in kunt springen, glijbanen, zat trampolines, een doolhof, een voetbalveldje en een stormbaan.”

Mireije moet gniffelen. “Ja, over die stormbaan: een nogal stevige vriendin van me zat daar laatst wel twintig minuten in vast. Lachen was dat.”

“Heel tof”

Maar genoeg geluld, even kijken hoe de grootste trampolinehal van Europa erbij ligt op vrijdagochtend. Nou, zeer tranquilo . Maar dat is niet zo gek met deze hitte, midden in de zomervakantie. Welgeteld drie jonge gasten gaan los op een airbag.

“Dit is echt heel tof”, zegt Luuk, de oudste van de drie. Daarna een doet hij nonchalant een driedubbele kurkendraaier met schroef en afsprong à la Epke. Nee, geen idee wat hij deed, maar het zag er behoorlijk vet uit.

Vervolgens geven de sportievelingen enthousiast een rondleiding weg waarbij ze op werkelijk elk onderdeel springen of klimmen. Salto’s en al. “We komen hier zeker terug”, zeggen ze in koor. “Echt vet dat zoiets nu in Groningen is.”

Praktisch

De drie fanatieke springers zijn in ieder geval blij met FreeStyle Motion. Nu nog afwachten of de rest van Grunn ze ook weet te vinden. En ook leuk: ze gaan lessen aanbieden en er komen party-avonden met muziek en zo. Best tof met een groep vrienden.

Wil je een kijkje nemen? In de vakantie zijn ze van 10:00 tot 18:00 open, maar normaal gesproken tot 21:00. Voor nog meer info check je hun Facebookpagina of website .

Springen in de grootste trampolinehal van Europa

De grootste trampolinehal van Europa staat in….. Groningen! Welke stuiterbal moet hier zeker heen?

Geplaatst door Dagblad van het Noorden op Donderdag 19 juli 2018