Nieuwspaal: Johan Remkes nieuwe trainer FC Groningen. "Alleskunner die voor grote successen gaat zorgen"

Foto van Dvhn. Bewerking in Paint en vleugje online programma door Sikkom

Foto van Dvhn. Bewerking in Paint en vleugje online programma door Sikkom

LOL. De satirische pagina Nieuwspaal heeft net gemeld dat Johan Remkes de nieuwe trainer van de FC wordt. Met daarbij een fijn fotosoepje. Net echt.

„De verlosser des vaderlands bleek beschikbaar om de problemen bij FC Groningen op te lossen”, ‘citeert’ Nieuwspaal Fledderus. Die tegelijk een winstwaarschuwing deelt. „Dat Remkes een mix is van Cruijf, Jezus en Boedha wil niet zeggen dat we meteen onmogelijke resultaten van hem mogen verwachten. Wij gaan stapje voor stapje de club omhoog brengen. Groningers zijn te nuchter om gekke dingen te gaan doen. Het kan nog makkelijk een jaar of drie duren voordat we Champions League spelen.”

Remkes is een echte Groninger. Vaak te spotten in de Kromme Elleboog aan de toog. Of buiten met een peukje bungelend op zijn lippen. Maar hij is vooral beroemd geworden vanwege zijn politieke en bestuurlijke kunde, dat doorspekt is met Groningse no nonsense en nuchterheid. Met die kwaliteiten is het Remkes zelfs gelukt om de plooien tussen boeren en Den Haag iets gladder te strijken. Daarom.

Check hier het originele artikel.