Oeps. Gemeente laat bruidspaar met -3 voor dichte deur stadhuis staan. Forum is redder in nood!

Raudy Römelingh en Miranda Vermaning. Eigen foto

Raudy Römelingh en Miranda Vermaning. Eigen foto

Ze wilden heel graag in het stadhuis aan de Grote Markt trouwen, Miranda Vermaning en Raudy Römelingh. Maar dat ging mooi eem niet door. De bode van het stadhuis was er niet om het afgesproken tijdstip. Dus daar stonden ze dan, in de vrieskou, met ‘n (bevroren) drup aan de neus.

Hij moest er zaterdag om 14 uur zijn, maar was er om 13 uur, schrijft dvhn. „Een menselijke fout”, aldus de gemeente. Toen er na een poosje nog niemand was, is ‘ie er vandoor gegaan. Tja, het was ook zijn weekend... Maar toen Miranda en Raudy en hun vijftig gasten arriveerden, stonden ze voor een dichte deur.

De trouwambtenaar was er wel en deed z’n best de gemeente te pakken te krijgen, maar niemand nam op, uiteraard. Het was tenslotte zaterdag. En het zijn ambtenaren.

Medewerkster Forum fixt de boel

Wat doe je dan, als je niet kunt trouwen op de plek die je zelf had uitgekozen? De trouwambtenaar stelde voor naar het Forum uit te wijken, die andere huiskamer in Stad. Niet dat dat een officiële trouwlocatie is, maar je moet wat. Dus hij belde met de vraag of dat kon. De medewerkster die opnam was enthousiast en ging ‘t regelen. In een handomdraai toverde ze een zaaltje om tot trouwzaal, met waxinelichtjes en alles. Hulde!

Miranda en Raudy, wiens tenen ondertussen blauw van de kou waren, waren vooral blij dat hun huwelijk door kon gaan. En dat ze hun tenen nog hadden.

De gemeente heeft excuses aangeboden aan het bruidspaar. Ze hebben een dikke bos bloemen gekregen en mogen op hun kosten uiteten. En de 815 euro die ze al hadden uitgegeven om op het stadhuis te trouwen, krijgen ze uiteraard terug.

Eind goed al goed.