Ook restaurant Nassau (Hotel Prinsenhof) uit Stad opgenomen in de Michelingids

Foto van Dvhn, bewerkings in Paint

Het heeft de smaakmeesters van de Michelingids bekoord om restaurant Nassau, onderdeel van hotel Prinsenhof, voor het eerst op te nemen in de annalen. Met lovende woorden ook nog eens.

Het restaurant zit in de oude en statige slaapvertrekken van Prins van Nassau, vandaar de naam. In vrouger tijden was het Prinsenhof namelijk de residentie voor de Koninklijke familie in Stad. En die majestueuze grandeur spat nog steeds van het pand, de bijhorende Prinsentuin en van de borden in et restaurant af.

Finesse zit in het DNA van Nassau

De Michelingids rept dan ook over stijlvol dineren bij Nassau. „Eeuwenoud balkenplafond, glanzend parket, strak meubilair, uitzicht op de prachtige Prinsentuin: deze zaak heeft klasse.” Uiteindelijk gaat het echter natuurlijk om het voer. Oude balken smaken immers niet lekker en kouwe kak hapt ook niet fijn weg.

En dat zit volgens de fijnproevers van de Michelingids ook helemaal goed. „De chef kent het belang van een intense saus. Hij houdt van topproducten als langoustine en anjouduif, die hij in de verf zet met bewerkte gerechten. Al verrast hij evengoed met een creatie rond groenten. Hij verraste ons onder meer met een dessert waarin een krokante bol gemaakt van witte chocolade werd gevuld met een zachte schapenkaas, wat een bijzonder mooi reliëf van smaken opleverde. Roomijs van schapenmelk en vanille, ‘sneeuw’ van melkschuim en een olie op basis van gras maakten die visueel aantrekkelijk helemaal af. Wees maar zeker: finesse zit in het DNA van Nassau.”

Restaurant Nassau na De Haan het tweede Groninger restaurant dat deze maand het summum van de literaire vakliteratuur heeft gehaald. In totaal zijn in februari zes nieuwe restaurants opgenomen, waarvan dus twee uit Stad komen. Netjes!